Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Шахраї вигадали нову схему виманювання грошей від людей

Шахраї вигадали нову схему виманювання грошей від людей

З розвитком банківських мобільних застосунків, які роблять наше життя легшим і комфортнішим у розрахунках за покупки та послуги, не відстають в розвитку і шахраї. Вони вигадують все нові схеми для пограбування банківських рахунків. 

ВІДЕО ДНЯ

Про нову аферу шахраїв читайте далі.

Один з ранків нашого героя Володимира розпочався з дзвінка, який ошелешив його. Зателефонували начебто з банку, клієнтом якого він є. Телефоном повідомили, що його дані потрапили в Мережу, а банківською чоловіка карткою хочуть скористатись.

Реклама
Читайте також:
В Україні активізувались шахраї, які "проводять розіграші призів"

"Назвався головою департаменту служби безпеки і почали з’ясовувати, де я міг засвітити свої дані, як вони могли потрапити до Мережі", – згадує Володимир Корнієнко. 

Реклама

Чоловікові й на думку не спало, що з ним говорять шахраї. Псевдопрацівники банку запропонували перевипустити картку онлайн, а також встановити мобільний застосунок, щоб підв’язати картку до телефону, а відтак відстежувати кожну операцію з неї.

"Підключаєшся до застосунку. Я натиснув підтвердити, підтвердив і вони вже з’єдналися з моїм телефоном віддалено. Вони бачили все у моєму телефоні, а також могли мені кидати інформацію", – пояснив він.

Коли шахраї побачили, що Володимир є клієнтом й іншого банку, то запропонували з’єднати його зі службою безпеки, щоб він зареєстрував нову картку та для безпеки перевів гроші зі старої. Розмова тривала дві години. Після її закінчення, через кілька годин, чоловік вирішив ще пересвідчитися, що вчинив правильно. Він зателефонував до служби підтримки банку і запитав, де отримати оформлену картку. Утім, у відповідь працівники банку не розуміли, про що йдеться.

Реклама

Шахраї з рахунків чоловіка забрали 116 тисяч гривень. Значна сума – це кредитні кошти. У Володимира прийняли заяву в поліції і допоки триває розслідування, гарантій на повернення грошей не дають.

Читайте також:
Житель Мукачівщини намагався обміняти фальшиві гроші на автозаправці

Руслан Болгов не перший рік допомагає правоохоронцям розплутувати подібні історії і переконаний, що шахраїв можна і варто зупиняти одразу, на першій хвилині телефонної розмови. "Ви можете сказати "Дякую", я зараз сам передзвоню. Все! Поклали слухавку, перетелефонували в банк, номер якого є на зворотній стороні картки, спитали, чи дійсно мені телефонували", – радить експерт. 

Варто насторожитися, коли вам пропонують скачувати зайві застосунки. Також потрібно пам’ятати: якщо вас просять повідомити інші дані картки, то ви потрапили під приціл шахраїв, які хочуть забрати ваші гроші.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно