Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Нові обмеження в "червоній зоні": детальний список

Нові обмеження в "червоній зоні": детальний список

Україні в "червоних" карантинних зонах від 22 вересня почнуть діяти нові обмеження, розроблені з урахуванням пропозицій місцевої влади. Так, у "червоних" регіонах не працюватиме громадський міський і приміський транспорт, під забороною відвідування розважальних закладів та кафе й ресторанів. Відповідне рішення ухвалила 21 вересня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з урахуванням наданих регіональними комісіями ТЕБ та НС пропозицій. Зокрема, нові карантинні правила у "червоних зонах" почнуть діяти від 00:00 22 вересня. Так, згідно з опублікованою інформацією, у цих зонах заборонено перевезення пасажирів автомобільним, залізничним та міським транспортом, зокрема й громадським.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Кабмін змінив правила поділу на карантинні зони

Автівкам дозволено перевозити до 5 пасажирів. Кафе, ресторанам, ТРЦ заборонено приймати клієнтів. Водночас, може здійснюватися торгівля продуктами харчування, ліками та побутовими товарами, дозволено працювати банкам і страховим компаніям, можуть діяти заправки, працюватиме пошта й установи, які надають соціальні та реабілітаційні послуги. Детальний список із правилами має такий вигляд:

Реклама

У місті Чоп Закарпатської області обмежено:

  • регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, залізничним і міським транспортом, окрім легкових авто, в яких кількість пасажирів, включаючи водія, не більше п’яти осіб без врахування дітей віком до 14 років. Користуватися службовим транспортом дозволено за умови забезпечення водіїв та пасажирів засобами індивідуального захисту та в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які не менш ніж за 2 години повідомлено Нацполіцію;
  • посадку пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення;
  • відвідування закладів освіти;
  • приймання відвідувачів у закладах культури, кінотеатрах, ресторанах, кафе, торговельно-розважальних центрах, спортивних залах, фітнес-центрах, закладах торговельного і побутового обслуговування тощо. Винятки: торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами, ветеринарними препаратами, кормами, агрохімікатами, насінням. Також дозволено провадження банківської та страхової діяльності, медичної практики, ветеринарної практики, автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів, об’єктів поштового зв’язку. Можна надавати послуги громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень;
  • відвідування установ і закладів, які надають соціальні та реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім тих,  які надають екстрені соціальні послуги, центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

Нагадаємо, що школи у "червоних зонах" не закриватимуть автоматично.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно