Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Владика Ніл вступив на єпископський престол

Владика Ніл вступив на єпископський престол

Інавгурація єпископа Ніла Лущака відбулася вчора, 27 вересня, в Ужгородському Кафедральному соборі. Про це повідомив настоятель собору Іван Тидір. Нагадаємо, 20 липня Папа Римський Франциск призначив Ніла Лущака Апостольським адміністратором Мукачівської греко-католицької єпархії.

ВІДЕО ДНЯ
Владика Ніл вступив на єпископський престол – 01

"Я хотів би продовжувати, те що започаткував владика Мілан, найперше – це молитва, праця зі священниками, це євангелізація молоді, дітей, — сказав єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Ніл Лущак. — Те, що сьогодні так важливо для церкви – це також праця з бідними, старатися шукати убогих і їм допомагати. Через коронавірус багато людей залишилися без роботи, їм важко, і церква їх має бачити і допомагати".

Реклама
Читайте також:
Володимир Зеленський відвідав один із відомих храмів Закарпаття

Понад 70 священників приїхали привітати владику Ніла зі вступом на єпископський престол, розповів настоятель Ужгородського Кафедрального собору отець Іван Тидір. 

Реклама
Владика Ніл вступив на єпископський престол – 02

"Владику Нілу я би хотів побажати дуже багато терпіння, тому що наша єпархія різношерстна, багато є національностей між греко-католиками, є багато релігій у закарпатців. У нас приблизно 450 вірників греко-католицьких, і треба дружити і з православними, із реформаторами, з римо-католиками, щоб з усіма жити у мирі та злагоді", — сказав настоятель.

Владика Ніл вступив на єпископський престол – 03
Реклама

Отець Іван Тидір розповів: знає владику Ніла ще з його студентських років, він навчався у семінарії під керівництвом отця. Докладніше про важливу подію для вірян – у сюжеті "Суспільного".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно