Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

День святих Віри, Надії, Любові та Софії: традиції свята

День святих Віри, Надії, Любові та Софії: традиції свята

30 вересня православні християни вшановують пам’ять святих дів Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії, які постраждали в II столітті в Римі. У цей день існують певні заборони. Про те, що не можна робити 30 вересня і докладніше про свято – читайте в матеріалі.

ВІДЕО ДНЯ

Віра, Надія, Любов та Софія 2020: традиції свята

Православні шанують пам’ять чотирьох мучениць – християнок Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. Язичницький правитель Риму Адріан намагався схилити їх до своєї віри, але не отримавши згоди, наказав катувати трьох дівчаток до смерті.

Реклама

Віру, Надію і Любов піддали жорстким тортурам, а Софію змушували дивитися на це. Їхня мати Софія померла через три дні біля могили, поки Бог не прийняв її душу. Всі чотири великомучениці зараховані до лику святих. Мощі святих мучениць з 777 року покояться в Ельзасі (Франція) в церкві Ешо.

Читайте також:
Покрова Пресвятої Богородиці: історія свята, особливості та важливі прикмети цього дня
Реклама

День пам’яті мучениць Віри, Надії, Любові та Софії віруючі йдуть до церкви і звертаються з молитвами до святих про здоров’я дітей, сімейне щастя і про зцілення від безпліддя. Крім того, вважається, що молитви в цей день виліковують жіночі хвороби.

Жінки в церкві купували три свічки: дві з них ставили в храмі, а одну приносили додому. Її ставили на ніч в коровай, 40 раз читали над ним молитву, а вранці годували всю сім’ю. Вважалося, що якщо спекти такий коровай або пиріг до свята, в сім’ю повернуться взаєморозуміння і гармонія. При цьому не можна викидати крихти зі столу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно