Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті готують унікальну туристичну атракцію

На Закарпатті готують унікальну туристичну атракцію

Невдовзі на території палацу Телекі, що в селі Довге на Іршавщині, має з’явитися унікальна туристична атракція – замки Закарпаття в мініатюрі. Йдеться про проєкт, завдяки якому не лише вдасться глянути на міні-копії фортець та палаців нашого краю, а й побачити, як виглядали ті, які до нашого часу збереглися лише в руїнах.

ВІДЕО ДНЯ

Залучені до проекту історики та археологи. Вони на основі історичних джерел допомагають найточніше відтворити макети фортець. За виготовлення міні-замків взявся пан Володимир. Все робить вручну – вирізає та клеїть елементи крівлі, складає камінчики та, власне, вимощує саму конструкцію. Вже готовий Бронецький замок. Каже, що конкретно з цим впорався за місяць. До наших днів з цього замку збереглися лише залишки, а тому в рази цікавіше, як він виглядав в часи свого розквіту.

Читайте також:
На Закарпатті почали реставрацію унікальної пам’ятки архітектури національного значення
Реклама

Варто наголосити, що виготовляють міні-об’єкти з оригінального каменю, з якого був побудований справжній замок. До прикладу, на Бронецький – матеріал взяли з руїн тої самої твердині. Сам проєкт реалізовують за кошти українського культурного фонду.

Відкрити парк з замками в мініатюрі мають до кінця жовтня. На думку очільника Довжанської ОТГ, це один з кроків у напрямку розвитку туристичної привабливості їхньої громади, – йдеться в сюжеті М-студіо.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно