Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Празі горіла дерев’яна церква, яку привезли із України

У Празі горіла дерев’яна церква, яку привезли із України

У Празі, в Садах Кінських під Петршином, практично повністю згоріла дерев’яна церква святого Михаїла, на початку минулого століття привезена з України. Вона була зведена наприкінці XVIII століття в селі Великі Лучки, а перевезена до Праги в 1928 році як експонат до краєзнавчої збірки Національного музею в Празі.

ВІДЕО ДНЯ

"Враховуючи кількість бригад, оголошено другий рівень тривоги. Вогонь охопив нижню частину дерев’яної конструкції церкви", - сказав Мартін Кавка, представник пожежної команди. Пізніше пожежники повідомили, що вогонь знищив практично всю будівлю, її вежа завалилася.

"Ми дістали з церкви кілька балонів з пропан-бутаном під тиском, які охолодили", - заявив Кавка. За словами Кавки, полум’я завдало великої шкоди, однак ніхто не постраждав. Наразі на місце події прибули слідчі для з’ясування причин пожежі.

Реклама
Читайте також:
Закарпатському священнику після служби стало зле. Він помер

Як зазначається, складний рельєф території, на які розташована церква, не дозволив пожежникам прибути на місце пожежі якнайшвидше. Посол України у Чехії Євген Перебийніс вже відреагував на пожежу.

Реклама

"Я вражений звісткою про пожежу в церкві святого Михаїла. Він був перевезений до Праги з території України і, таким чином, є одним із сполучних "мостів" між Україною та Чехією. Ми закликаємо поліцію детально розслідувати цей інцидент. Ми вважаємо відновлення цього унікального пам’ятника справою честі для всіх нас", - написав він у Twitter.

Церква святого Михаїла - це дерев’яна церква, побудована в другій половині XVII століття в Україні. У першій половині XX століття церква була розібрана і перевезена в Сади Кінських, де вона стала частиною колекції етнографічного музею.

Церква побудована в так званому бойківському стилі з елементами народного бароко. Вона має близько 14 метрів в довжину і вісім метрів в ширину. Висота вежі становила близько 17 метрів. З 2008 року храм використовується православною церквою.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно