Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Посольство України в Угорщині опублікувало важливу інформацію

Посольство України в Угорщині опублікувало важливу інформацію

Посольство України в Угорщині опублікувало важливу інформацію

Посольство України в Угорщині сьогодні оприлюднило важливу інформацію. Нижче подаємо оригінальний текст.

ВІДЕО ДНЯ

"Згідно з рішенням Національних зборів Угорщини з 26.10.2020 р. змінено правила стосовно перебування на домашньому карантині та санкції, що застосовуються у разі його порушення.

Зміни стосуються адміністративних спрощень для впорядкування трьох типів карантину - епідеміологічного нагляду (коли є симптоми, але хвороба не підтверджена), епідеміологічної ізоляції (коли хвороба підтверджена) та домашнього карантину (відповідно до рішення кометного органу влади при в’їзді на територію Угорщини) - та змінює заходи, що застосовуватимуться через порушення або невиконання умов карантину.

Реклама
Читайте також:
В Євросоюзі заговорили про призупинення безвізу

Поправка до закону регламентує процедуру, яка застосовується при в’їзді в Угорщину, умови залишення місця проведення карантину, процес медичного сповіщення у разі підозри про зараження, правила медичного огляду, що дозволяє звільнити від карантинного зобов’язання, метод перевірки перебування на карантині та санкції за його порушення.

Реклама

З 28.10.2020 р. посилено санкції за порушення карантинних заходів. У випадку, якщо поліція виявить неодноразове порушення зобов’язання носити маску, незважаючи на попередження, закон дозволяє накласти штраф на місці розміром до 150 000 форинтів.
Під час перетину кордону особа зобов’язана заявити точну адресу перебування протягом 10-денного карантину. При перетині кордону дозволяється прямувати безпосередньо до житла, де особа проведе 10-денний карантин. Таке житло можна покинути виключно з медичних або технічних причин. Після прибуття на вхідних дверях особа зобов’язана розмістити червоний попереджувальний знак (видається при перетині кордону).

Якщо у особи є відповідні ІТ-інструменти, вона повинна використовувати так зване «карантинне програмне забезпечення». Закон дозволяє особі, яка перебуває на карантині, вказати точну адресу місця проведення карантину на веб-сайті поліції за 24 години до в’їзду.

Особа, яка перебуває на карантині, може виходити з квартири лише за медичними вказівками у разі хвороби, або небезпеки для життя, або серйозних травм. Також, особа може покинути місце проведення карантину лише за попереднім повідомленням про це відповідного органу поліції та отримання дозволу.

Реклама
Читайте також:
У Чехії запровадили комендантську годину

Штраф за порушення правил карантину від 5 тисяч до 150 тисяч форинтів. Станом на 29.10.2020 р. обов’язкове носіння маски в громадському транспорті, в магазинах, кінотеатрах, театрах, бібліотеках, медичних та соціальних закладах, на зборах та спортивних заходах, а також в центрах/закладах обслуговування клієнтів.

З 02.11.2020 р. карантинні заходи в Угорщині посилюються. Обов’язковим буде носіння маски в нічних клубах, місцях громадського харчування та місцях спортивних заходів. Маски можна знімати лише під час споживання їжі та напоїв.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно