Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • МОЗ ініціює введення карантину вихідного дня вже найближчими вихідними

МОЗ ініціює введення карантину вихідного дня вже найближчими вихідними

МОЗ ініціює введення карантину вихідного дня вже найближчими вихідними

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявляє, що Міністерство охорони здоров’я ініціює введення "карантину вихідного дня" вже найближчими вихідними — 14-15 листопада.

ВІДЕО ДНЯ

"Карантин вихідного дня буде запроваджений після того, як буде прийнята постанова Кабінету міністрів України. Постанова Кабміну буде прийнята після погодження всіма центральними органами виконавчої влади. Міністерством охорони здоров’я документ підготовлений, і ми ініціюємо введення "карантину вихідного дня" уже найближчими вихідними. Питання в тому, що поки не будуть узгодженні всі позиції, поки не будуть оцінені всі ризики, не проголосовано на засіданні Кабінету міністрів України і постанова не буде опублікована, карантин не буде запроваджено", — заявив Ляшко в інтерв’ю Українському радіо.

Читайте також:
Максим Степанов роз’яснив, як діятиме карантин вихідного дня
Реклама

Ляшко розповів, що МОЗ розпочне комунікацію щодо заходів, які передбачені на карантин вихідного дня, після прийняття постанови Кабміном. За його словами, нині відомо, що серед заходів, які передбачаються, обмеження прийому відвідувачів у певних сферах господарської діяльності з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

"Це для того, щоб зробити перерив у ланцюжку поширення коронавірусної хвороби. Ми говоримо про те, що навіть два дні зменшення кількості контактів буде позитивно впливати на зменшення кількості захворілих", — сказав головний санітарний лікар.

Реклама

Як повідомляє "Суспільне", Ляшко додав, що заходи не зупинять COVID-19, але дозволяти довше тримати цей баланс між економічними та протиепідемічними обмеженнями.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно