Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Україні готові ввести повний локдаун на Новий рік і Різдво, – ЗМІ

В Україні готові ввести повний локдаун на Новий рік і Різдво, – ЗМІ

В Україні готові ввести повний локдаун на Новий рік і Різдво, – ЗМІ

Одразу три джерела в урядових колах підтвердили журналістам інформацію про введення повного локдауну в Україні для стримування епідемії коронавірусу. Рішення практично ухвалено, мерів міст попереджають про це на селекторних нарадах. Єдине, що поки невідомо – дата посилення карантину. Щодо цього є два варіанти.

ВІДЕО ДНЯ

Рішення ухвалено: локдауну бути

Отже, головне: український уряд має намір ввести повний локдаун на 3-4 тижні в період новорічно-різдвяних свят, щоб уникнути повного колапсу медичної системи і вберегти людські життя.

Реклама

Як дізнався OBOZREVATEL, локдаун можуть ввести і раніше, якщо офіційна статистика щодо хворих наблизиться до критичної позначки – 20-22 тис. на добу. Мери міст уже попереджені про ситуацію на селекторних нарадах.

Читайте також:
Українців почнуть штрафувати за відсутність маски з 21 листопада
Реклама

"Локдаун в Україні буде введено, цю ідею підтримано всім урядом. Єдине, що зараз обговорюється – це дата, коли його вводити. Є два варіанти: або з 20-25 грудня і до другої половини січня – Старого нового року. Або ще раніше, якщо ми перейдемо поріг у 20-22 тисячі хворих на добу. Ялинки, корпоративи, ярмарки – все буде закрито. Мета – мінімізувати контакти між людьми в період свят", – розповіло достовірне джерело в уряді.

Однак, заступник глави ОП Кирило Тимошенко стверджує, що про остаточне рішення говорити ще зарано.

З депутатами ніхто не радився

Реклама

Водночас уряд не радився з Верховною Радою і не обговорював варіантів карантину в Україні для стримування епідемії – наголосила депутатка від партії "Слуга народу" Ольга Василевська-Смоглюк.

"Повний локдаун – закономірно в умовах відсутності тотального контролю і зрозуміло, що нічого іншого влада запропонувати не може. Серед моїх знайомих кожен другий заразився. Легко захворіти в громадському транспорті. Інших заходів не передбачаю. Але з нами ніхто не обговорив жодних варіантів, ніхто не радився. Рада теж перебуває на карантині", – сказала вона.

Читайте також:
Володимир Зеленський підписав закон про штрафи за неносіння масок

Навіщо зараз убивати бізнес?

"В уряду не буде іншого вибору, як ввести повний локдаун через кілька тижнів, як тільки ми дійдемо до 20 тисяч хворих. Тому я категорично проти карантину вихідного дня. Ефективності мало, а шкоди – більше. Навіщо зараз убивати бізнес і не давати йому можливості працювати? Логічно закритися на свята, з 20 грудня по 15 січня, головне – дотягнути до того часу. До середини грудня ще дуже далеко", – зазначила депутатка від партії "Європейська солідарність" і член комітету з охорони здоров’я Яна Зінкевич.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно