Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді поліцейські провели акцію, присвячену протидії гендерному насильству

В Ужгороді поліцейські провели акцію, присвячену протидії гендерному насильству

В Ужгороді поліцейські провели акцію, присвячену протидії гендерному насильству

Сьогодні, 25 листопада, у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», на площі Театральній в Ужгороді відбувся тематичний захід. 

ВІДЕО ДНЯ

У програму, організовану Національною поліцією України та Закарпатським обласним центром соціально-психологічної допомоги потерпілим від насильства, ввійшла хода учасників із символічними бузковими стрічками та театралізована постановка. 

Під час вистави було продемонстровано 4 ситуації з різних видів насильства в сім’ї, включаючи фізичне, психологічне, економічне та сексуальне. Після кожної частини вистави глядачі мали змогу почути пояснення щодо ситуації від  працівника поліції та отримати цінні поради, як протидіяти цьому виду насильства і вберегти життя та здоров’я своє та рідних.

Реклама
Читайте також:
Штрафи за домашнє насильство хочуть збільшити у сотні разів

В акції взяли участь і психологи «Кризового центру». Разом із поліцейськими, вони закликали присутніх, у разі потреби, звертатися не лише  до поліції,  а до спеціалістів, які допоможуть реабілітуватися психологічно. 

Реклама

Крім цього, поліцейські наголосили на важливості звернення жертвам насильства до поліції, де функціонують спеціальні групи «ПОЛІНА». Адже діяльність таких груп спрямована саме на протидію випадкам сімейного фізичного насильства.

В Ужгороді поліцейські провели акцію, присвячену протидії гендерному насильству – 01

Старший інспектор з особливих доручень Управління дотримання прав людини Нацполіції Тетяна Щерба зауважила: «Сьогоднішній захід спрямований, у першу чергу, на привернення уваги соціуму. Адже, на жаль, у більшості випадків жертви гендерного насильства мовчать, бояться чи соромляться звернутися по допомогу. А таке зволікання часто призводить до трагічних наслідків».

Реклама

Крім згаданих заходів, поліцейські поширили між присутніми інформаційні флаєри, в яких зазначено, як саме діяти і куди звертатися жертвам будь-якого виду насильства.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно