Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Помер відомий закарпатський лікар-кардіолог

Помер відомий закарпатський лікар-кардіолог

Після тривалої невиліковної хвороби, через декілька днів після 80-річчя, покинув цей світ доктор медичних наук, професор кафедри госпітальної терапії медичного факультету УжНУ Микола Максимович Кишко. Про це повідомляє УжНУ.

ВІДЕО ДНЯ

Перестало битися серце відомого лікаря-кардіолога, який вилікував не одну тисячу сердець. Колеги, студенти та пацієнти поважали та любили цю непересічну особистість за високий лікарський професіоналізм, інтелект, талант викладача-наставника, доброзичливість та безвідмовність.

Помер відомий закарпатський лікар-кардіолог – 01
Реклама

Народився Микола Максимович в 1940 р. в сім’ї робітників. У 1957 р. закінчив середню школу станції Ужгород Львівської залізниці і вступив до Ужгородського державного університету на медичний факультет. Уже у студентські роки він займався науковою роботою під керівництвом доцента Олександра Георгійовича Мерщікова – вивчав функціональний стан серцево-судинної системи експериментальних тварин під дією стресових ситуацій.

Читайте також:
Пішов із життя відомий закарпатець
Реклама

Після завершення навчання у 1963 р. працював  у Воловецькій, Перечинській районних лікарнях, протягом трьох років служив у армії на різних лікарських посадах. З 1970 р. працював в Ужгородському державному університеті: спочатку як аспірант, потім – асистент, професор кафедри факультетської терапії, з 1990 р. – завідувач кафедри госпітальної терапії.

Кандидатську дисертацію захистив у 1973 р. А у 1988 р. успішно захистив докторську дисертацію „Функція серця при алкогольній інтоксикації”. У 1991 р. йому було присвоєно вчене звання професора. Разом із своїми учнями вивчав актуальні проблеми ревматології, пульмонології, поєднаної патології серцево-судинної і ендокринної системи.

М.М. Кишко активно проводив педагогічну, наукову, виховну, лікувальну та громадську роботу. Він опублікував понад 100 наукових праць з актуальних проблем сучасної терапії і педагогіки, три підручники, написав понад 20 методичних розробок, підготував шість кандидатів наук.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно