Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Померла знана закарпатка

Померла знана закарпатка

Сьогодні, на 83 році життя, відійшла у вічність Емма Романівна Левадська, відома на Закарпатті художниця, педагог та громадський діяч, яка зробила відчутним вклад у розвиток мистецтва Закарпаття, виховала не одне покоління митців.

ВІДЕО ДНЯ

Про це у соцмережі Фейсбук повідомляє Ольга Цифра.

Читайте також:
В Ужгороді презентували "Карпатський гомін" художниці Емми Левадської
Реклама

Емма Романівна Левадська народилася на Луганщині. У 1960 році закінчила Київське училище декоративно-прикладного мистецтва і разом із чоловіком – художником Георгієм Левадським – переїхала на роботу та проживання в Ужгород. Працювала в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї та обласному «Художфонді». Була співзасновницею і членкинею Об’єднання професійних художників Закарпаття, а також Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Працювала педагогом-методистом в Ужгородській дитячій школі мистецтв, де викладала живопис, рисунок і композицію дітям від 6 до 14 років. Була ініціаторкою створення та керівницею творчої школи мистецтв для дітей «Малий Лувер».

З 1980 р. стала постійною учасницею обласних та міжнародних виставок, пленерів, симпозіумів та конкурсів. Нагороджена срібною медаллю ВДНГ України, міжнародними дипломами з мистецтва, а також мистецькою премією за 1-ше місце на міжнародному пленері в Угорщині. Роботи художниці зберігаються в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й.Бокшая, приватних колекціях Росії, Угорщини, Канади та інших країн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно