Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські митники виявили незаконне переміщення двох автівок

Закарпатські митники виявили незаконне переміщення двох автівок

Закарпатські митники виявили незаконне переміщення двох автівок

32 річний водій вантажівки, повертаючись з країн Євросоюзу, для в’їзду в Україну обрав митний пост «Ужгород» Закарпатської митниці Держмитслужби, що на українсько-словацькому кордоні.

ВІДЕО ДНЯ

Під час проходження митно-прикордонного контролю у «червоному коридорі» надав супровідні документи на товар – 8 легкових автомобілів марок «Volvo» та «Volkswagen», які переміщував на причепі.

Читайте також:
За 11 місяців Закарпатська митниця наповнила держскарбницю на 7,3 мільярдів
Реклама

Під час детальної перевірки увагу митників привернули товаросупровідні документи на дві з восьми автівок, а саме «Volvo» моделі «XC 60» та «Volkswagen» моделі «Caddy». Далекобійник подав до митного контролю супровідні листи митних органів Словаччини, інвойси, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів та довіреності на кожну. Згідно них, в митному режимі «імпорт» переміщувався легковик «Volvo XC 60», вартістю 23 700 Євро, (що становить 810 912,09 грн) та «Volkswagen Caddy» - 1700 Євро (58 166,69 грн). Відправником та продавцем товару зазначалася одна мюнхенська фірма, а покупцями та отримувачами – два громадянина України.

Втім, прискіпливі митники виявили розбіжність щодо даних, зазначених у супровідних листах словацької митниці та номерів інвойсу, а також виникли сумніви щодо достовірної вартості цих двох іномарок. Так, у супровідному листі митних органів Словаччини зазначено фактуру, однак до Закарпатської митниці подано інвойси без номеру.

Реклама

Інспектори провели огляд вантажівки та особистих речей водія і виявили у бардачку копії рахунків-фактури із значно більше зазначеними вартостями автівок. Зокрема, «Volvo XC 60» коштувало 30 500 Євро (що становить 1 043 578,85 грн), а «Volkswagen Caddy» - (102 612,88 грн). Та й продавцем першого легковика виявилась інша німецька фірма.

Читайте також:
Ані розмитнити, ані вивезти: власники "євроблях" опинилися в пастці

Таким чином, далекобійник вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України іномарок, з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу України, як підстави для їх переміщення документів, що містять неправдиві дані щодо продавця та вартості транспортних засобів.

Реклама

Відтак, відносно недобросовісного водія складено два протоколи про порушення митних правил за ч. 1 статті 483 Митного кодексу України, яка передбачає конфіскацію незаконних товарів та накладення штрафу у розмірі 100% від вартості - у даному випадку іномарок на суму понад 1,1 млн грн.

Справу буде скеровано до суду, який і вирішить долю вилучених митниками «Volvo XC 60» (2017 р.в.) та «Volkswagen Caddy» (2009 р.в.).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно