Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чи вводитимуть жорсткий карантин у грудні: відповідь Степанова

Чи вводитимуть жорсткий карантин у грудні: відповідь Степанова

Чи вводитимуть жорсткий карантин у грудні: відповідь Степанова

Міністерство охорони здоров’я України не буде пропонувати запроваджувати локдаун до кінця року. Але запропонує жорсткий карантин із перших чисел січня на три тижні. Про це заявив голова МОЗ Максим Степанов сьогодні на брифінгу.

ВІДЕО ДНЯ

"Усі лікарі розуміють, що з кінця січня і протягом лютого очікується сезонний пік захворюваності на грип. Це призведе до серйозного навантаження на медичну систему, тому до цього періоду потрібно підійти з мінімально можливими цифрами захворюваності на COVID-19, із мінімальною кількістю госпіталізованих із COVID-19.

Читайте також:
"Влада розглядає два можливі сценарії щодо карантину", — Шмигаль
Реклама

Ми як Міністерство охорони здоров’я не будемо рекомендувати вводити жорсткий карантин до кінця грудня, адже бачимо стабільний приріст нових випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків. І ми можемо стверджувати, що наша медична система повністю витримає те навантаження, яке зараз є у зв’язку з COVID-19… Ми точно витримаємо до кінця грудня. 

Але у зв’язку з тим, що рівень захворюваності та рівень госпіталізації залишаються на досить високому рівні, ми бачимо необхідність збити цю хвилю "ковіду" і довести її до мінімально можливих цифр. 

Реклама

Спираючись на медичні і протиепідемічні показники, ми пропонуємо - і будемо пропонувати це уряду - плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня. Вважаємо, що тривалість такого карантину для досягнення максимального ефекту має бути три тижні", – заявив Степанов.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно