Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгородську міську раду навідались колядники

В Ужгородську міську раду навідались колядники

В Ужгородській міській раді сьогодні колядували та показували вертепне дійство – привітати працівників прийшли діти прихожан Ужгородського греко-католицького кафедрального собору Мукачівської греко-католицької єпархії разом з Владикою Нілом та іншими священнослужителями.

ВІДЕО ДНЯ

Традиційну різдвяну акцію «Сімейна коляда» проводять уже котрий рік поспіль. Організовують її із батьками та дітками із багатодітних родин, минулого року колядували, до прикладу, у лікарнях, будинках для літніх людей, цьогоріч через коронавірус, на жаль, не мали такої можливості. Але несуть радісну новину про народження Ісуса Христа і колядують зараз на площах та вулицях, у державних установах тощо. Зберігають традиції та культуру нашого краю, використовують традиційний одяг, різдвяні атрибути, характерні для Закарпаття.

Читайте також:
В Україні по-іншому запропонували розраховувати тариф на газ
Реклама

Зібрані за колядки кошти частково використовують на потреби церкви, але переважно для дітей, яким організовують екскурсії та відпочинкові табори, везуть на лижі, у гори, влітку на природу, закуповують інвентар, проводять протягом року різні виховні програми.
Привітали у міській раді Ужгорода колядками також священнослужителі Тячівського, Рахівського, Великобичківського та Дубівського деканатів Мукачівської греко-католицької єпархії.

Виконували твори про народження Ісуса Христа, бажали здоров’я, щастя, достатку, миру й злагоди, процвітання Ужгороду.
Міський голова Богдан Андріїв подякував колядникам за свято, яке вони подарували, за чудову щорічну різдвяну традицію, щирі побажання, вручив діткам солодкі подарунки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно