Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • «Закарпатгаз Збут» звернувся до «Укргазвидобування» з приводу продажу газу українського видобутку

«Закарпатгаз Збут» звернувся до «Укргазвидобування» з приводу продажу газу українського видобутку

«Закарпатгаз Збут» звернувся до «Укргазвидобування» з приводу продажу газу українського видобутку

ТОВ «Закарпатгаз Збут» звернувся до державного підприємства «Укргазвидобування» та групи «Нафтогаз» з приводу продажу газу українського видобутку за пільговою ціною. Про це в програмі «Актуальне інтерв’ю» на телеканалі «М-студіо» повідомила директорка «Закарпатгаз Збуту» Вікторія Томинець.

ВІДЕО ДНЯ

За її словами, намагання держави захистити соціально-вразливе населення є зрозумілим, але разом із цим мають бути захищені виробники і постачальники ресурсу.

«18 січня 2021 року Кабінетом Міністрів було прийнято постанову, де зазначено, що постачальники мають продавати газ кінцевому споживачу за ціною 6,99 гривень за кубометр. Для нас, як роздрібного постачальника, незрозуміло, що за цією постановою стоїть, тому що вона недосконала і неповна. Вона була б повною, якби було зазначено, з якого ресурсу і хто зобов’язаний продати роздрібному постачальнику газ принаймні по 6700 гривень за тисячу кубометрів, щоб він мав 100 гривень дохід і заплатив тариф 163 гривні оператору ГТС.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті нагородили переможців акції «Вигравай 1000 гривень на газ або теплі подарунки»

Ми не розуміємо, хто цей оптовий постачальник, який зобов’язаний надати нам такий ресурс. Сьогодні газ можна купити в оптовому секторі тільки за високою ринковою ціною, а продати за регульованою. Це значить, що хтось понесе колосальні збитки. Яким чином, хто і в який спосіб має компенсувати цю різницю? Хто зобов’язаний продати нам цей ресурс? На наше переконання, постанова Уряду має бути доопрацьованою, необхідно зобов’язати «Укргазвидобування» продавати газ усім постачальникам, які працюють з населенням, за зниженою пільговою ціною. Відповідно, ми зможемо продавати цей газ за ціною 6,99. А поки нам не зрозуміла ця постанова, ця формула, як її реалізовувати.

Реклама

Ми звернулися до групи «Нафтогаз», до «Укргазвидобування» з приводу продати нам ресурс за пільговою ціною. Тому що в ринкових умовах, де ми отримуємо газ, ніхто не готовий поставляти його за такою неринковою ціною», – зазначила Вікторія Томинець.

Нагадаємо, затверджено нову ціну на газ до кінця карантину.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно