Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Українців почнуть штрафувати: коли і за що

Українців почнуть штрафувати: коли і за що

В Україні штрафувати за відмову обслуговувати клієнтів українською мовою почнуть з 16 липня 2022 року. Про це повідомив мовний омбудсмен Тарас Кремінь в інтерв’ю "Радіо Свобода". За словами Креміня, за порушення мовного законодавства у сфері обслуговування загрожуватиме штраф від 5100 гривень до 6800 гривень. "Але це для злісних порушників, які принципово порушують права громадян, по відношенню до яких ми постійно отримуємо постійні скарги, і таких скарг достатньо дві для того, щоб ми розпочали провадження, щоб підготували протокол і накладали штраф", – сказав омубдсмен.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
В Україні можуть по-новому штрафувати за паркування

Водночас штрафи можна буде оскаржити в суді, а для подібних претензій мають бути наведені докази. "Я не думаю, що сьогодні якийсь із супермаркетів хоче "прославитися" на всю країну, що для них закон – не закон і країна – не країна. Таких у нас немає, і навряд чи вони з’являться. Тому жодні з провокацій, що переслідування, мовні інспектори, таємні покупці і так далі – у нас таких в штаті немає", – висловився Кремінь.

Реклама

Нагадаємо, що 16 січня, набула чинності 30 стаття мовного закону, яка зобов’язує усіх постачальників послуг в Україні комунікувати з клієнтами виключно державною мовою.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно