Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Україну знову поділять на карантинні зони", – Денис Шмигаль

"Україну знову поділять на карантинні зони", – Денис Шмигаль

Через зниження кількості захворювань на коронавірус Україна знову повернеться до адаптивного карантину і буде поділена на зони. Про це під час засідання Кабінету міністрів 3 лютого заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він наголосив, що рішення буде ухвалено найближчими днями.

ВІДЕО ДНЯ

"В Україні наразі спостерігається контрольована і стабільна ситуація щодо поширення коронавірусу. Посилений карантин був дійсно ефективним інструментом, який знизив навантаження на медичну систему і сприяв розірванню ланцюга захворюваності", – зазначив Шмигаль.

За його словами, наразі у лікарнях перебуває менше ніж 18 300 госпіталізованих, тоді як у грудні в медзакладах було понад 28 тис. українців з діагнозом чи з підозрою на COVID-19.

Реклама
Читайте також:
В Україні розглядається можливість переходу до адаптивного карантину

"А, отже, епідеміологічна ситуація дозволяється повернутися до моделі адаптивного карантину, коли в регіонах будуть встановлюватися різні рівні епідеміологічної безпеки – зелений, жовтий, помаранчевий, червоний. Найближчими днями уряд ухвалить відповідне рішення", – сказав очільник уряду.

Реклама

У зв’язку із цим він закликав Міністерство охорони здоров’я попередньо проінформувати населення щодо можливих змін, аби зняти всі питання про критерії, за якими буде визначатися колір карантинної зони для окремих регіонів.

Підсумовуючи, Шмигаль закликав владу на місцях дбати про те, щоб обмежувальні заходи не ігнорувалися. Адже в деяких регіонах досі є приріст захворюваності.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно