Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Весна 2021: якою буде погода та які сюрпризи очікувати

Весна 2021: якою буде погода та які сюрпризи очікувати

Погода на весну 2021 року – якою вона буде, чи будуть ще заморозки та температурні "гойдалки"? А також про погоду на березень, квітень і травень розповіли народний синоптик України Леонід Горбань та кліматологи Українського гідрометеорологічного інституту ДержНС і НАН України.

ВІДЕО ДНЯ

Головне зі статті:

  • в Україні весна буде пізньою;
  • але справжня літня погода запанує раніше червня.
Реклама
Читайте також:
Погода на березень 2021 року: синоптики дають невтішні прогнози

Погода на березень 2021 року

Березень 2021 року розпочнеться із морозних ночей та відносно теплих днів. Народний синоптик Леонід Горбань зазначає, що скласти повністю прогноз погоди на березень – справа не з легких. Він пояснив це тим, що тут грає такий фактор, як танення снігу.

Реклама

Розповідає, що снігу випало дуже багато і танути він буде досить довго. Танення непередбачуване і не зовсім ясно, наскільки швидко сніг зійде.

У свою чергу заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Вазіра Мартазінова, яка точно передбачила потепління у кінці лютого, зазначила, що холоди у березні ще повернуться.

Дана відлига, за її словами, буде недовгою. Далі вдарять морози і, не виключено, що засніжить.

Реклама

"Але сильних морозів, більше 10-15 градусів вночі, вже не очікуємо. У другій половині березня знову потеплішає", – зазначила вона.

Заввідділом прикладної метеорології і кліматології Віра Балабух додала, що весняні середні значення температур будуть у межах норми. Втім, березень 2021 року може бути трохи прохолоднішим, ніж зазвичай.

Погода на квітень та травень 2021 року

Леонід Горбань зазначає, що у квітні різкого потепління очікувати не варто.

"На початку квітня прораховується нічний "мінус" (1-3 градуси). Середина квітня буде більш прохолодна, а останній тиждень квітня буде також вітряний, прохолодний і з дощами", – розповів народний сипоптик.

Читайте також:
Коли Великдень у 2021 році: дата святкування

Щодо травня, то варто очікувати рясних дощів. Відчутне потепління настане із 10 травня, а вже до 20 числа буде справжня літня погода із температурою вище +25 градусів. Трохи стане холодніше наприкінці місяця, коли, після рясних і досить холодних дощів, стовпчики термометра показуватимуть +20… +22 градуси.

Вазіра Мартазінова у свою чергу мовить, що другий і третій місяць весни будуть із великою, а подекуди, з екстремальною кількістю опадів. Про це говорять дослідження довготривалих переміщень повітряних мас у Північній півкулі, зазначає науковець.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно