Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На кордоні з Угорщиною митники знайшли сховки із сигаретами в іномарці

На кордоні з Угорщиною митники знайшли сховки із сигаретами в іномарці

На кордоні з Угорщиною митники знайшли сховки із сигаретами в іномарці

Скрутне матеріальне становище спонукало нашого співвітчизника вдатися до протиправних дій, а саме – спробувати перевезти за кордон тютюнові вироби у чималій кількості, заздалегідь приховавши їх в іномарці. Та порушник кордону «поплатився» і сигаретами, і автомобілем.

ВІДЕО ДНЯ

Про це пише пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

Так, на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби задокументовано порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України через переміщення товарів з приховуванням від митного контролю з використанням спеціально виготовлених тайників у транспортному засобі.

Реклама
Читайте також:
Судитимуть закарпатця: відомо, що він утнув

Їхав громадянин України, 1963 р.н. через українсько-угорський кордон на автомобілі марки «Фольксваген Пассат». Свідомо обрав «зелений коридор», тим самим декларуючи правомірні дії виїзду з України. 

Реклама

Втім, у митників та прикордонників виникли сумніви з огляду на невпевнену поведінку водія, і було вирішено провести спільну перевірку легковика у боксі поглибленого огляду. Відтак, застосувавши технічні засоби митного контролю: оглядове дзеркало, ліхтарика, викрутки та інших інструментів, інспектори-пошуківці знайшли 950 пачок сигарет з фільтром вітчизняного виробництва різних марок. Частину цигарок чоловік приховав за декоративними обшивками у пустотілих  конструктивних порожнинах правої та лівої сторін багажного відсіку та у порожнинах чотирьох дверей салону авто. Решта сигарет – у конструктивній порожнині днища багажного відсіку в ніші за запасним колесом. 

Виявлені тютюнові вироби водій визнав своєю власністю. Зізнався, що приховав цигарки власноручно з метою збуту за кордоном, у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем. 

Тож, приховані 950 пачок сигарет марки «L&M, вартістю майже 49 тис грн, та автомобіль, що використовувався для переміщення прихованого від митного контролю товару, вартістю понад 71 тис грн, вилучені до рішення суду. 

Реклама

Складений протокол про ПМП за ч.1 статті 483 тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами, що використовувалися для переміщення товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно