Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Мене не влаштовують темпи вакцинації", – Максим Степанов

"Мене не влаштовують темпи вакцинації", – Максим Степанов

Із 24 лютого в Україні проти коронавірусу щеплено трохи більше 19 тисяч осіб, за день вакцинують близько 3 тисяч осіб, міністр охорони здоров’я Максим Степанов не задоволений темпами вакцинації і скликає селекторну нараду з цього приводу. Про це Максим Степанов заявив на брифінгу у МОЗ.

ВІДЕО ДНЯ

"Старт вакцинації від COVID-19 в Україні відбувся 24 лютого 2021 року.  Від початку кампанії щеплено 19 118 осіб. Мене не влаштовують ці цифри. Я інше ставив завдання щодо темпів вакцинації, розуміючи, що ми каскадним шляхом розгортаємо цю вакцинацію, – зазначив Максим Степанов. – Можу сказати, що на кінець минулого тижня ми повинні були вийти на 10 тисяч осіб на добу, яких ми повинні були вакциновувати, і далі збільшуючи цю кількість. Ми вийшли (на рівень) трішки більше 3 тисяч".

Читайте також:
Оновлена статистика коронавірусу на Закарпатті: в якому районі ситуація найгірша
Реклама

Степанов заявив, що він вирішив втрутитися в ситуацію, щоб збільшити кількість вакцинацій на добу, – тож 9 березня проведе селекторну нараду, в якій братимуть участь і голови обласних державних адміністрацій, і керівництво Офісу президента, і директори департаментів охорони здоров’я при ОДА, які координують питання вакцинації на місцях. .

Голова МОЗ закликав медиків вакцинуватися навіть у тому випадку, якщо вони перехворіли на COVID-19. Він пояснив: "Кожен із вас має різний рівень антитіл, і лише вакцина повертає їх титр до безпечних показників". За словами Степанова, "вакцинація захищає від більшості циркулюючих штамів", від середнього й важкого перебігу хвороби, від смерті. 

Реклама

Нагадаємо, Володимир Зеленський зробив щеплення від коронавірусу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно