Великий піст 2021: що суворо заборонено робити у другий тиждень

Життя  22 березня 2021 року, 09:28 1446

Великий піст 2021 розпочався 15 березня і завершиться напередодні великого свята Великодня, який в цьому році за православним календарем ми відсвяткуємо 2 травня. У кожного тижня з 48 днів посту є свої особливі правила, яких слід дотримуватися тим, хто постує.

Що можна і не можна робити в другий пісний тиждень, яких обмежень дотримуватися – читайте нижче в матеріалі.

Вважається, що перші 40 днів посту символізують той період, коли Ісус Христос провів у пустелі, постячись. Цей час триватиме до 26 квітня, і називається він "Чотиридесятницею". Потім почнеться Страсний тиждень – останній перед Великоднем. Він вважається найсуворішим по меню і поведінці.

Loading...

Читайте також:  Що можна їсти у Великий піст: рецепти пісних страв

Які обмеження в харчуванні на другий тиждень посту

Ці правила поширюються на 2-6 тиждень посту. Понеділок, середа, п’ятниця – сухоїдіння, вівторок і четвер – гаряча їжа без олії, субота та неділя – гаряча їжа з олією.

Так, у вівторок і четвер можна готувати їжу, використовуючи найпростіші пісні рецепти. Приміром, варити, тушкувати, запікати овочі. А от каші – строго на воді (крім вихідних, коли в їжу можна додавати рослинну олію).

Обмеження стосуються не тільки їжі

Великий піст – час не тільки для очищення тіла, але і душі, тому забороняється у всі 48 днів:

  • сваритися, злитися, лихословити, пліткувати;
  • святкувати і веселитися;
  • вживати спиртне;
  • повчати інших, демонструвати гординю.

Також утримання стосується інтимного життя, але за обопільною згодою партнерів.

Читайте також:  22 березня: яке сьогодні свято та традиції цього дня

Що дозволено робити у Великий піст

У неділю потрібно відвідувати церкву і в будні дні молитися.

Страви з риби можна собі дозволити на Благовіщення (7 квітня) та у Вербну неділю (25 квітня). А ось на Лазареву суботу (24 квітня) можна порадувати себе ікрою.

Джерело: РБК Україна
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Loading...
Коментарі - 0