Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Угорщина поскаржилася на тонни сміття в Тисі, яке припливає з України

Угорщина поскаржилася на тонни сміття в Тисі, яке припливає з України

Угорщина поскаржилася на тонни сміття в Тисі, яке припливає з України

Ситуація із забрудненням річки Тиса відходами українського походження погіршилася впродовж останніх місяців, повідомив посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто у відповідь на запит журналістів.

ВІДЕО ДНЯ

"За перші два місяці 2021 року в річку Тиса потрапило 1500 метрів кубічних відходів українського та румунського походження, тоді як раніше така кількість сміття фіксувалася протягом року. Відходи українського походження потрапляють в річку двома шляхами: з одного боку, безпосередньо з України в річку Тиса, а з іншого боку, через річки Латориця та Борог з боку Словаччини. Через високий рівень води компетентні угорські водні органи змогли виловити лише 70% сміття, решта продовжила свій рух річкою", – відповів посол Угорщини.

Читайте також:
На Закарпатті люди принесли сміття під двері сільської ради
Реклама

5 лютого від міста Рахів, на угорській стороні кордону біля населеного пункту Тисабеч, було зафіксовано 30-40 одиниць плаваючих неорганічних відходів, а по річці Сомеш зі сторони Румунії біля угорського населеного пункту Ченгер – 60-80 одиниць. Через велику кількість комунальних відходів Верхньо-Тисайська водна дирекція Угорщини була змушена оголосити третій рівень готовності до санації води. Санаційний поплавковий парк спрямували до мосту міста Вашарошнамень, де встановили частковий річковий бар’єр, йдеться у відповіді на запит.

"Наприкінці січня громадська організація "Кубок ПЕТ" через забруднення річки Латориця звернулася до голови Закарпатської ОДА з проханням допомогти у ліквідації бар’єру відходів, втім, відповіді не отримали", – зазначив посол Угорщини.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно