Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Свята у квітні: коли Благовіщення та Вербна неділя 2021

Свята у квітні: коли Благовіщення та Вербна неділя 2021

Квітень – особлива весняна пора, коли природа відроджується, так само як і душа людини в період Великого посту переживає духовне пробудження і піднесення. Адже впродовж місяця посиленою молитвою, добрими ділами та постуванням ми продовжуємо готуватися до великого свята – Воскресіння Христового.

ВІДЕО ДНЯ

На початку квітня ми відзначатимемо велике дванадесяте свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці – початок нашого спасіння. Адже в цей день архангел Гавриїл звістив Діві Марії, що Вона стане Матір’ю Сина Божого, – повідомляє ПЦУ.

Читайте також:
Головні новації квітня-2021: до чого готуватись українцям
Реклама

Крім того, в квітні ми вшановуємо пам’ять преподобних Іоана Ліствичника та Марії Єгипетської й надихаємося прикладом істинного покаяння.

25 квітня, традиційно за тиждень перед Великоднем, відзначаємо свято Входу Господнього в Єрусалим – Вербну неділю. Відтак розпочинається Страсний тиждень перед Пасхою, коли Свята Церква нагадує нам про важливі події земного життя Спасителя. Зокрема, коли на Тайній вечері Господь встановив Таїнство Євхаристії, що полягає в причасті Його Тіла і Крові, омив ноги апостолам, чим виявив Своє смирення та любов, молився в Гефсиманському саду та був зраджений й виданий на неправдиве судилище. Тож в останній тиждень Великого посту Свята Церква закликає вірян до роздумів над стражданнями Сина Божого заради спасіння кожної людини. Переживаючи Страсний тиждень, ми щоразу вчимося по-іншому дивитися на себе, своє життя і все те, що нас оточує, щоби змінитися на краще та єднатися з Небесним Отцем.

Реклама

Календар свят у квітні

Свята у квітні: коли Благовіщення та Вербна неділя 2021 – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно