Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • «Углянська лікарня чекає на підписання пакетів з НСЗУ і працює – це підтвердять і лікарі, і пацієнти», – голова громади Іван Немеш

«Углянська лікарня чекає на підписання пакетів з НСЗУ і працює – це підтвердять і лікарі, і пацієнти», – голова громади Іван Немеш

«Углянська лікарня чекає на підписання пакетів з НСЗУ і працює – це підтвердять і лікарі, і пацієнти», – голова громади Іван Немеш

Щоправда, нічний стаціонар таки не функціонує з осені 2020 року через відсутність фінансування Нацслужби здоров’я України. Як зараз працює лікарня, що з колективом, як готуються до виконання умов НСЗУ розповів голова Углянської громади Іван Немеш в розмові щодо подальшої долі закладу, який обслуговує понад 10,5 тисяч місцевих жителів.

ВІДЕО ДНЯ

– Буквально сьогодні у ЗМІ з’явилась інформація про начебто закриття Углянської лікарні. Це правда?

– Наскільки я розумію, це просто гучний заголовок до матеріалу для більшої кількості переглядів. Так, заклад справді опинився у непростій ситуації у зв’язку зі зміною методики фінансування, як і всі інші малі лікарні району. Але головне, що наша лікарня ні на день не припиняла роботу, більшу частину колективу вдалось зберегти, а пацієнти отримують допомогу.

Реклама

– Звідки тоді інформація про закриття? І скількох медиків звільнили?

– Фактично без роботи зараз залишилися кілька працівників – медсестри, санітарки, кухарка. Вони працювали лише у нічному стаціонарі, і з припиненням фінансування НСЗУ, тобто його закриттям, на жаль, поки залишились без роботи. Це відбулося ще наприкінці 2020, до того, як я став головою громади. Ми готуємося зараз до виконання умов на отримання пакету паліативної допомоги, а отже відновлення нічного стаціонару, і повернення на роботу всіх, хто звільнений. Ще один варіант збереження всього колективу – розширення поліклінічного відділення, а значить і збільшення ставок персоналу. Що стосується решти лікарів, які також були оформлені і в нічному стаціонарі – всі вони задіяні були ще десь. Наприклад, у швидкій. Працювали на півтори ставки, і з закриттям нічного стаціонару втратили по факту 0,5 ставки чи десь так. Але фактично лишилися на повноцінній роботі у лікарні.

Реклама
Читайте також:
Загадкова смерть закарпатської лікарки: у медустанові відмовились коментувати інцидент

Разом з тим, з місцевого бюджету ми виділили всім 14 медикам, які працювали у нічному стаціонарі,  по 3 тисячі гривень одноразової допомоги. Десь півтора тижні тому, щоб трохи підтримати їх у цей непростий перехідний час.

– Які пакети зараз виконує лікарня?

Реклама

–Нам вже повідомили про погодження пакету на поліклінічне відділення та стоматологічну допомогу – були деякі недопрацювання, які ми швидко виправили. Також лікарня подала на затвердження пакет послуг з акушерства та гінекології – маємо спеціалістів та умови. Чекаємо відповіді від НСЗУ. Як я вже сказав, готуємося подавати пакет на надання паліативної допомоги.

– Раніше повідомлялося про проблему з анестезіологами, обладнанням та ліцензією на застосування наркотичних речовин. Її вирішили?

–Щодо обладнання. З апаратом ШВЛ допоміг наш обласний депутат Іван Синетар, за його ініціативи ми також сформували план збереження лікарні – і покроково реалізуємо його. 68 тис. грн. ми виділили з бюджету громади на закупівлю необхідного для виконання пакетів обладнання. Уже отримали і ліцензію на використання наркотичних речовин. Буквально днями погодив виділення восьми тисяч на забезпечення умов та охорону – цього теж вимагають правила. Ще 75 тисяч пішло на влаштування пандусів та обладнання туалетів під потреби людей з обмеженими можливостями – це ще одна вимога НСЗУ. Як і влаштування ліфта, над яким теж працюємо. Так, чи не найважче зараз нам знайти анестезіологів на повну ставку – їх для наших пакетів та умов має бути двоє. Але ми працюємо і в цьому напрямку.

Загалом, якщо рахувати оплату комунальних послуг, допомогу медикам та кошти на приведення лікарні до норм НСЗУ, за останній місяць ми виділили з місцевого бюджету майже 250 тис. грн. Ну про яке закриття лікарні може йтися?! Углянська лікарня чекає на підписання пакетів з НСЗУ і працює кожен день – це підтвердять і лікарі, і пацієнти!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно