Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • При якій умові ЄС дозволить в’їзд туристам на свою територію

При якій умові ЄС дозволить в’їзд туристам на свою територію

При якій умові ЄС дозволить в’їзд туристам на свою територію

Європейський Союз влітку відкриється для в’їзду для туристів, щеплених вакцинами від коронавірусу, затвердженими Європейським агентством з лікарських засобів (EMA), заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен, повідомляє New York Times.

ВІДЕО ДНЯ

Зазначається, що швидкі темпи вакцинації у США та перемовини між американською владою і Євросоюзом щодо того, як зробити сертифікати вакцинації прийнятними для доказу імунітету у туристів, дозволять Єврокомісії рекомендувати зміну політики, яка могла б забезпечити відновлення трансатлантичних подорожей для відпочинку.

Читайте також:
У Закарпатті розпочали вакцинацію препаратом "Pfizer"
Реклама

Видання не уточнює деталі такого рішення. Зокрема, у деяких цитатах президента Єврокомісії говориться про вакцинацію саме в США, а в інших – загалом про осіб, щеплених визнаними в ЄС вакцинами, без прив’язки до країни щеплення.

“Наскільки я бачу, американці використовують вакцини, затверджені Європейським агентством з лікарських засобів. Це надасть можливість вільного пересування та подорожей Європейським Союзом”, — наголосила Урсула фон дер Ляйен.

Реклама

І додала, що очевидно одне — всі 27 держав-членів беззастережно приймуть всіх, хто щеплений вакцинами, схваленими EMA. Наразі агентство схвалило всі три вакцини, які використовуються в США, а саме Moderna, Pfizer/BioNTech і Johnson&Johnson.

Фон дер Ляйен не стала називати конкретних дат, коли саме можуть відкритися туристичні поїздки або подробиці того, як це відбуватиметься.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно