Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чистий четвер 2021: ПЦУ спростовує популярний міф

Чистий четвер 2021: ПЦУ спростовує популярний міф

Чистий четвер для віруючих християн – це не про генеральне прибирання власних помешкань, миття вікон, посуду чи прання. Великий четвер це день очищення власної душі. На цьому наголошує Православна церква України.

ВІДЕО ДНЯ

«У Чистий четвер Страсної седмиці Свята Церква згадує важливу подію – Тайну Вечерю, під час якої Господь Ісус Христос встановив Святе Причастя (Євхаристію) – Таїнство Церкви, через яке вірні очищаються від гріхів та єднаються з Господом. Ісус Христос заповідав апостолам звершувати Святу Євхаристію завжди: «Це чиніть на спомин про Мене». Це Таїнство звершується у нас тепер і звершуватиметься до кінця віку», – зазначили в ПЦУ.

Під час Тайної Вечері Спаситель також омив ноги Своїм учням, показавши тим самим приклад братської любові, жертовності та служіння ближньому. Тож Чистий четвер зветься таким не через буквальне його розуміння (що необхідно влаштовувати прибирання осель або омиватися водою), а тому, що люди у храмах сповідаються і причащаються, очищуючись від гріхів та єднаючись у святій Євхаристії з Господом.

Реклама
Читайте також:
Чистий четвер 2021: коли та як правильно купатися в цей день

Церква закликає своїх вірних в цей день причаститися Животворчих Христових Таїн, а ввечері вислухати читання дванадцяти уривків з Євангелія, що розповідають про страждання Ісуса Христа та Його розп’яття.

Реклама

Прибирання – це корисна і добра річ, але під час приготувань до Великодня не треба забувати про найважливіше – зустріти свято з чистою душею. Тож сплануйте провести Чистий четвер так, щоби встигнути не лише прибрати своє помешкання, помити вікна чи спекти паски, а й з’єднатися з Господом у святій Євхаристії. Молитва в Чистий четвер дуже важлива.

«Поставте Бога на перше місце, і тоді все у вашому житті буде на своїх, потрібних місцях», – йдеться у повідомленні ПЦУ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно