Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Для захисту заробітчан: у Мукачеві підписали меморандум із чеською профспілкою

Для захисту заробітчан: у Мукачеві підписали меморандум із чеською профспілкою

Для захисту заробітчан: у Мукачеві підписали меморандум із чеською профспілкою

Бути захищеним і отримувати гідну заробітну плату на чужині. Уже незабаром українці матимуть потужну кваліфіковану юридичну та соціальну підтримку за кордоном, де важкою працею заробляють, аби прогодувати свої родини. Відтепер проблеми з невиплатою зарплати на чужині залишаться позаду. У Мукачеві підписали меморандум на захист і повну підтримку українського заробітчанина за кордоном. Учасники – мукачівська профспілка «Партнер» і профспілкова організація іноземних працівників і працівників агентств Чеської Республіки.

ВІДЕО ДНЯ

Український заробітчанин почуватиме себе своїм, перебуваючи в будь-якій країні Євросоюзу – запевняють чеські представники. Всі працюватимуть на однакових умовах і більше українські заробітчани не залишаться наодинці зі своїми проблемами. Чеська профспілка заробітчан спільно з колегами профспілки Партнер захищатиме інтереси кожного українця, який звернеться по допомогу.

Для захисту заробітчан: у Мукачеві підписали меморандум із чеською профспілкою – 01
Реклама
Читайте також:
Робота за кордоном: українських заробітчан чекають на сезонні роботи у Польщі

Проблема заробітчанства надважлива і найбільш актуальна не лише на Закарпатті, а й в Україні в цілому, тому підписанти меморандуму запевнили, українці, які працюють за кордоном, матимуть соціальний, юридичний та економічний захист.

Реклама

"Оскільки зараз українці часто купують візи для того, щоб поїхати на якусь нелегальну роботу в Чехії, де їм можуть не виплачувати зарплату, погано з ними поводитись. А цей меморандум створений аби цьому запобігти і допомогти людям знайти себе в житті, свою працю чесно і відкрито за допомогою профспілки," – зазначає Радек Петржилка, голова профспілки іноземних працівників та працівників агентств Чеської Республіки.

Для захисту заробітчан: у Мукачеві підписали меморандум із чеською профспілкою – 02

Заступник голови профспілки Чеської Республіки Віктор Косина зазначив, робота профспілки побудована так, аби захистити кожного, навіть якщо він потрапив у ситуацію, яка здається не вирішуваною. Представники профспілки закликають кожного заробітчанина звертатися, адже захист і допомога знайдуться для всіх.

Реклама

"Цей моморандум є першим кроком до співпраці між Україною і Чехією. Ми не хочемо обмежувась тільки цими 10 пунктами, які були сьогодні підписані в меморандумі, тому що, насправді, ця співпраця набагато ширша. Важливим є те, що Україна перша держава, з якою підписується подібний меморандум та, звісно, не останній, це буде розширюватися для інших країн. Все це робиться з одною великою і дуже важливою ціллю – надати всім рівні права в працевлаштуванні, рівні зарплати і рівні закони для всіх," – додає Віктор Косина, заступник голови профспілки іноземних працівників та працівників агентств Чеської Республіки.

Представники профспілок планують зустрітися і на території Чеської Республіки, де планують укласти офіційний договір про співпрацю. Крім того, запросять консула, аби засвідчити, що така проблема дійсно існує і над нею активно працюють в Україні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно