Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Сусідня країна вакцинуватиме заробітчан із України на кордоні

Сусідня країна вакцинуватиме заробітчан із України на кордоні

Сусідня країна вакцинуватиме заробітчан із України на кордоні

Багатьох українських заробітчан уже не перший рік приваблює сезонна робота в Польщі. Наших співвітчизників цікавить робота для сімейних пар, робота в Польщі для жінок і робота в Польщі для чоловіків.

ВІДЕО ДНЯ

Проте пандемія коронавірусу внесла свої корективи і влаштуватись на роботу за кордон наразі стало важче. Тепер громадян України, які їдуть до Польщі працювати, вакцинуватимуть від коронавірусу на кордоні препаратом Johnson & Johnson, який вимагає тільки одного уколу.

"Це буде своєрідним фільтром проти занесення коронавірусу ззовні. Ми вже щодня фіксуємо по кілька інфікованих на наших контрольно-пропускних пунктах на кордоні з Україною. Люди, які приїжджають на роботу до Польщі, теж повинні бути вакциновані, що посилить наш захист", – заявив керівник медичного центру у Ряшеві, професор Станіслав Мазур.

Реклама
Читайте також:
Робота за кордоном: українських заробітчан чекають на сезонні роботи у Польщі

За його словами, українці отримуватимуть вакцину Johnson & Johnson, яку обрали тому, що для щеплення нею необхідно вводити лише одну дозу, тоді як для щеплення іншими вакцинами обов’язковим є введення другої дози.

Реклама

Застосування цього препарату дозволить уникнути можливих ускладнень при організації введення другої дози.

"Ми отримали багато сигналів від роботодавців про те, що вони хочуть таких щеплень. Компанії, які наймають іноземців на будівництво, на сезонні роботи, побоюються спалаху коронавірусу, який згодом заблокує роботу. Ми чекаємо замовлених доз і відразу після цього розпочнемо щеплення", – сказав Мазур.

Сусідня країна вакцинуватиме заробітчан із України на кордоні – 01
Реклама

Проте він не назвав дату, коли саме може розпочатися вакцинація. Видання "Wirtualna Polska" зазначає, що вакцина J&J є однією з найбільш затребуваних серед поляків, але наразі її важко отримати, оскільки виробник скоротив поставки на 450 000 доз.

Міністерство охорони здоров’я Польщі повідомляє, що в країні вакцинуватися може кожен іноземець: студенти, науковці, люди, які мають дозвіл на роботу, а також подружжя та діти іноземців.

Нагадаємо, експерт дав сумний прогноз стосовно заробітчан.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно