Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Майже 1000 споживачів на Свалявщині залишились без газу

Майже 1000 споживачів на Свалявщині залишились без газу

У селі Росош Свалявської громади під час комплексно-приладового обстеження працівники Свалявського відділення АТ «Закарпатгаз» виявили витік газу неподалік газорозподільної станції. Для проведення ремонтних робіт тимчасово призупинено газопостачання у селах Росош, Плав’є, Лопушанка та Дусино. Через це 966 споживачів тимчасово залишилися без газопостачання.

ВІДЕО ДНЯ

«Нашими фахівцями виявлено, що на цій ділянці через корозійне пошкодження газопроводу відбувається витік газу. Це — аварійна ситуація, яка потребує негайної реакції зі сторони газовиків, адже, у першу чергу, йдеться про безпеку закарпатців», — пояснив головний інженер АТ «Закарпатгаз» Віктор Водзінський.   

Читайте також:
Тариф на газ: "Нафтогаз" почав роботу над трирічним тарифом для населення
Реклама

Як пояснив Віктор Водзінський, загальна протяжність газопроводів на Закарпатті – 7,5 тис км. Майже 200 км з них експлуатуються понад 40-50 років. Окрім того, газові підземні мережі в Закарпатті знаходяться під додатковим навантаженням: сейсмологічна активність, систематичні паводки та підвищена кислотність грунтів – це ті чинники, які призводять до скорочення терміну експлуатації газових мереж та збільшення кількості аварійних ситуацій.

Вчора у Росошах газовики заміняли частину пошкодженої труби. Відновлення подачі газу для мешканців згаданих сіл розпочали сьогодні, 26 травня. Ці роботи займають певний час, а тому для якнайшвидшого повернення до звичного режиму газопостачання в оселях господарів просять бути вдома та надавати газовикам доступ до своїх приладів.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно