Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На дорогах України з’являться нові дорожні знаки

На дорогах України з’являться нові дорожні знаки

Восени цього року набувають чинності нові стандарти безпеки у частині «Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні». Розповідаємо про основні зміни та уточнення, які набудуть чинності 1 листопада 2021.

ВІДЕО ДНЯ

Що зміниться?

  • зображення дорожніх знаків приведуть у відповідність до Конвенції про дорожні знаки і сигнали та доповнено новими дорожніми знаками;
  • внесуть зміни до зображень знаків відповідно до змін нормативно-правових актів;
  • будуть запроваджені нові дорожні знаки «Автозаправні/Електрозарядні станції», таблички «Місце для зарядки електромобілів», «Платна дорога» та «Кінець платної дороги».
На дорогах України з’являться нові дорожні знаки – 01
Реклама

Стандарт доповнено знаками щодо прикордонної смуги відповідно до постанови КМУ від 9 листопада 2016 р. № 790, а також доповнено графічними матеріалами для уникнення неоднозначного трактування принципу встановлення та застосування кількох дорожніх знаків на одній опорі.

Читайте також:
Між Стриєм і Мукачевом планують прокласти платний автобан
Реклама

Крім цього додано новий розділ де вказано, як розміщувати знаки на щитах та фонових щитах та введено окремий дорожній знак для позначення діагональних пішохідних переходів на перехрестях.

Як повідомляє Укравтодор, зміни торкнуться і велоінфраструктури, ДСТУ доповнено новими знаками і табличками до дорожніх знаків, які регулюють рух велосипедистів.

Крім цього змінено знаки індивідуального проєктування. В цій частині змінено шрифт, форма стрілок та введено символи для позначення центру населеного пункту, річки.

Реклама
На дорогах України з’являться нові дорожні знаки – 02

Зміни набувають чинності відповідно до наказу ДП УкрНДНЦ від 26.05.2021 № 191 з 1 листопада 2021 Національний нормативний документ ДСТУ 4100:2021 «Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування», який розроблений на заміну ДСТУ 4100:2014.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно