Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вирішити питання з оплатою візових зборів: нардеп Василь Петьовка звернувся до голови Нацбанку

Вирішити питання з оплатою візових зборів: нардеп Василь Петьовка звернувся до голови Нацбанку

Вирішити питання з оплатою візових зборів: нардеп Василь Петьовка звернувся до голови Нацбанку

Закарпатці, так склалося вже традиційно, змушені їхати за кордон у пошуках роботи та кращого заробітку. Для того, щоб за кордоном працювати офіційно, жителі області повинні отримати робочу шенгенську візу. Наразі під час подачі пакету документів до візового центру в м. Ужгород кожен громадянин вимушений особисто сплатити через відділення банку «Ідея Банк» за послуги візового центру та консульські збори за оформлення візи. 

ВІДЕО ДНЯ

Перед відділеннями банку спостерігається велике скупчення людей, котрі бажають сплати послуги за оформлення візи. Щоденно сотні людей із віддалених гірських сіл приїздять до відділень в Ужгород, Мукачево та у Хуст, займають чергу за кілька годин до початку роботи відділення «Ідея Банку».

Читайте також:
Робота за кордоном: українських заробітчан чекають на сезонні роботи у Польщі
Реклама

Про комфорт, дотримання санітарних умов говорити не доводиться. Наприклад, у Мукачеві відділення знаходиться у центрі міста, поблизу автобусної зупинки, між загальноосвітньою школою та дошкільним навчальним закладом, операційна зала банку є малою та не здатна прийняти велику кількість людей. Клієнти банку вимушені стояти на відкритому майданчику перед банком і взимку, і влітку. Подібна ситуація і в інших містах. Створена штучна монополія «Ідея Банку» на надання послуг з оплати візових зборів. 

Оплачувати послуги на оформлення віз можна і «Кредобанку» та «Приват 24». Однак у «Кредобанку» вартість банківських послуг за обслуговування клієнтів є значно вищою, аніж у «Ідея Банку», а задля встановлення додатку «Приват 24» потрібно мати сучасний мобільний телефон, що не по кишені більшості громадян. Ті, хто має сучасний мобільний телефон та інтернет через «Приват 24» можуть сплатити виключно за візу в Польщу.

Реклама

В час переходу на електронні носії та спрощення доступу до отримання послуг, монополізація банківських послуг вузьким колом банків викликає ряд питань. 

Найзручніше було б створити умови клієнтам для сплати таких візових послуг та зборів у найближчому до їх місця проживання відділеннях. 

Народний депутат Василь Петьовка звернувся до голови Нацбанку України  Кирила Шевченка, адже Національний банк України здійснює нагляд та регулювання банківської діяльності. У запиті йдеться про те, щоб усунути труднощі у оплаті послуг візових центрів та консульських зборів та вжити всіх заходів, спростити доступ жителям до банківських послуг громадянам у всіх відділеннях будь-яких банківських установ, незалежно від форм власності та місцезнаходження, створення відповідних умов для  оплати зазначених послуг онлайн.

Реклама

Нагадаємо, одна з країн Європи планує полегшити працевлаштування для заробітчан.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно