Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні фіксують масове захворювання серед дітей

В Україні фіксують масове захворювання серед дітей

Українських дітей знову почав атакувати педикульоз. Це захворювання в народі називають вошами. Багато батьків відзначають, що спочатку думали, що у дітей розвивається алергія від шампунів і засобів по догляду за волоссям.

ВІДЕО ДНЯ

Як пояснюють фахівці, вошей можна підчепити де завгодно: в магазині, в транспорті, в перукарні, в поїзді та навіть в басейні.

Перші ознаки:

Реклама
  • свербіж шкіри голови;
  • сірі або блідо-блакитні плями від укусів;
  • гниди (дрібні бульбашки на волоссі).
Читайте також:
Від тяжкої хвороби помер молодий закарпатець
Реклама

З цією проблемою рано чи пізно стикаються багато сімей з дітьми. Найчастіше – коли діти повертаються додому після літніх таборів. Діти хворіють на педикульоз частіше, оскільки в колективах у них найбільша контактність. Вчені кажуть, що на 100 тисяч дітей – у 18 є педикульоз. У дорослих в зоні ризику опиняються ті, хто часто подорожує.

Дерматологи пояснюють, що вошам абсолютно байдуже, чисте волосся або не дуже, від них не захистить навіть фарбоване волосся. Для них єдина мета – паразитувати на шкірі голови. Місця укусів сильно сверблять, а розчесавши можна навіть занести небезпечні інфекції. Одна воша здатна відкласти до 12 гнид на добу. На голові однієї людини може жити до 200 вошей. 

Як боротися з педикульозом

Хлопчиків лікарі рекомендують просто постригти, а тим, у кого волосся довге – доведеться пройти кілька процедур по винищенню вошей і гнид. Це можуть бути спеціальні розчини, шампуні. Їх наносять на волосся строго по інструкції та чекають, поки всі комахи загинуть.

Реклама

Після – потрібно ретельно вичесати все волосся і видалити з них мертвих вошей, а також – все гниди. Не всі засоби можуть подіяти з першого разу, через те, що воші можуть виробляти імунітет від отрути.

Дерматологи закликають не використовувати народні засоби, оскільки можна завдати серйозної шкоди волоссю і шкірі голови. При підозрі на педикульоз, потрібно звернутися до фахівця, який призначить відповідне лікування.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно