Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Кілька країн Європи підняли питання про скасування безвізу для України

Кілька країн Європи підняли питання про скасування безвізу для України

У Європі заговорили про скасування безвізу для України. Відомо, що кілька країн Євросоюзу обговорять можливе скасування безвізового режиму для цілого ряду третіх країн. У списку, серед Молдови, Західних Балкан та Грузії, значиться й Україна.

ВІДЕО ДНЯ

Видання "Радіо Свобода", у розпорядженні якого є внутрішній документ ЄС, пише, що деякі європейські країни невдоволені порушеннями громадянами вищезазначених країн. Зазначається, що громадяни, зокрема і України, користуються безвізовим режимом, щоб незаконно проживати в ЄС і подавати необґрунтовані клопотання про притулок.

Читайте також:
Як українців пускатимуть в Європу із 2022 року: нові правила безвізу
Реклама

За даними "Радіо Свобода", внутрішній документ ЄС датований 27 вересня, він був випущений під час поїздки президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн по Західних Балканах.

Згідно з цим документом, Німеччина, Франція та Італія розчарувалися через часті зловживання безвізовим режимом з боку громадян Албанії, Молдови, України та Сербії.

Реклама

З документу також випливає, що певне невдоволення відносно України є в Чехії. Українці, за даними Праги – найбільш чисельна група громадян країни з-поза блоку, які нелегально живуть у Чехії. У 2020 році цей показник зріс до 3 242 порівняно з 1 504 у попередньому році. У довгостроковому вимірі українські громадяни становлять близько 50% нелегальних мігрантів з-поза блоку. Водночас Прага припускає, що ця тенденція посилилася у 2021 році, зокрема, через карантинні обмеження та нелегальне працевлаштування.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно