Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Україна заборонила в’їзд ще одному угорському депутату від партії Орбана

Україна заборонила в’їзд ще одному угорському депутату від партії Орбана

Україна заборонила в’їзд ще одному угорському депутату від партії Орбана

Депутату керівної партії Угорщини "Фідес" Аттілі Тілкі на три роки заборонений в’їзд до України через втручання у внутрішні справи. Про це повідомила угорська служба "Радіо Свобода" з посиланням на відповідь СБУ.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначається, в окрузі Саболч, від якого Тілкі потрапив у парламент, звернули увагу, що депутат, який раніше їздив у Закарпаття по кілька разів на місяць, кілька місяців утримується від таких візитів.

СБУ підтвердила виданню, що Аттілі Тілкі заборонений в’їзд до України ще з 10 грудня 2020 року. Термін дії заборони – три роки.

Реклама
Читайте також:
Розгорівся скандал: Угорщина звинуватила Україну в порушенні суверенітету

"Станом на сьогодні діє рішення (10.12.2020) про заборону в’їзду на територію України на три роки вказаному угорському посадовцю за діяльність на шкоду державній безпеці шляхом втручання у внутрішні справи України", – йдеться у заяві СБУ.

Реклама

Тілкі є депутатом від 4-го виборчого округу Саболч-Сатмар-Берег (що межує з Україною). За словами журналістів, очевидно, сам вирішив не афішувати заборону в’їзду.

Він не перший депутат правлячої партії Угорщини, якому заборонений в’їзд в Україну. Минулого тижня стало відомо, що до України не зміг потрапити депутат парламенту Угорщини, член "Фідес" Лорінц Ночо. За його словами, він віз гуманітарну допомогу на Закарпаття й планував відвідати кілька населених пунктів цього регіону, напевно, з компактним проживанням угорської меншини. 

Він є членом комітету угорського парламенту з закордонних справ та членом делегації Угорщини в Раді Європи. У Раді Європи Лорінц Ночо неодноразово критикував український закон про освіту, через який загострилися відносини між Україною та Угорщиною. 

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно