Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Петру Порошенку обрали запобіжний захід

Петру Порошенку обрали запобіжний захід

Печерський райсуд Києва 19 січня обрав запобіжний захід нардепу, п’ятому президенту України Петру Порошенку у так званій вугільній справі. Як оголосив головуючий суддя, суд ухвалив рішення призначити Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Колишнього президента ще зобов’язали здати паспорти для виїзду за кордон.

ВІДЕО ДНЯ

Обрання запобіжного заходу Порошенку почалося в Печерському райсуді 17 січня. Слухання затрималося на 40 хвилин і загалом тривало понад десять годин. Також судді оголошували двогодинну перерву для того, щоб захист міг ознайомитись із матеріалами справи.

Петру Порошенку обрали запобіжний захід – 01
Реклама

Порошенку намагалися надати державного безплатного адвоката, проте він відмовився. Пізніше у ДБР заявили, що інформація про виклик держадвокату – неправдива. Такого не викликали.

Читайте також:
Петро Порошенко повернувся в Україну: останні новини
Реклама

Захист стверджував, що підозру Порошенку підписали незаконно – його підписала не генеральний прокурор Ірина Венедіктова, а її заступник Олексій Симоненко. Крім того, адвокати стверджували, що у матеріалах справи немає підтверджень того, що Порошенку було вручено повідомлення про підозру.

Прокурори вимагали для Порошенка арешт або заставу в 1 млрд грн. Судді перебували у дорадчій кімнаті кілька годин, проте того дня суд так і не зміг обрати запобіжний захід. Того дня засідання перенесли на 19 січня.

Від початку засідання та до його завершення (близько 22:30) під Печерським райсудом перебували активісти та прихильники п’ятого президента. Серйозних сутичок та провокацій не було зафіксовано. У той же час сьогодні під будівлею Печерського райсуду Києва вже відбулася перша сутичка.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно