Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Я категорично проти того, щоб Закарпаття ставало адміністративною частиною Галичини, – Олександр Ледида

Я категорично проти того, щоб Закарпаття ставало адміністративною частиною Галичини, – Олександр Ледида

Я категорично проти того, щоб Закарпаття ставало адміністративною частиною Галичини, – Олександр Ледида

Депутат Закарпатської обласної ради, голова Опозиційного блоку в Закарпатській області Олександр Ледида озвучив думку опозиціонерів щодо територіально-адміністративної реформи, яку намагається втілити в життя влада країни.

ВІДЕО ДНЯ

На думку екс-голови Закарпатської ОДА центральна влада має намір нашвидкуруч провести в Україні територіально-адміністративну реформу, яка головним чином стосується укрупнення  адміністративних одиниць.

"На жаль, через цей незрозумілий поспіх часто ігнорується думка самих мешканців сіл та міст Закарпаття щодо бажання об’єднувати населені пункти в громади.

Реклама

Я категорично проти того, щоб скинуті нам директиви з Києва бездумно приймалися без врахування думки самих закарпатців. Не писар зі столиці, а саме громада, мешканці сіл та міст Закарпаття повинні приймати рішення щодо адміністративного об’єднання населених пунктів, у яких вони живуть", – йдеться у заяві політика.

"Але ще більше хвилює те, що останнім часом в пресі мусується думка про створення в Україні крім територіальних громад також інших крупних адміністративно-територіальних одиниць – повітів та регіонів. Вже навіть центральні телеканали країни демонструють створені в органах влади карти України за принципом повітів та регіонів і на цих картах наше Закарпаття входить до так званого Галицького або Карпатського регіону.

Реклама

Я категорично проти того, щоб Закарпаття ставало адміністративною частиною Галичини! Ми самобутній край зі своєю унікальною історією та культурою.

У випадку ескалації центральною владою дій щодо прийняття питання укрупнення областей в регіони, закликаю Закарпатську обласну раду, як головний орган місцевого самоврядування нашого краю, ініціювати та організувати референдум з приводу того, чи бажають закарпатці, щоб наша область  входила до адміністративної одиниці Галичина з підпорядкуванням Львову", – мовить Олександр Ледида.

"Звичайно, що деякі адміністративно-територіальні питання не в компетенції регіональних референдумів, але нагадаю, що Стаття 46 Закону України "Про всеукраїнський та місцеві референдуми" дає нам можливість проведення дорадчого опитування громадян (консультативного референдуму), що проводиться з метою виявлення волі громадян при вирішенні важливих питань загальнодержавного і місцевого значення. Результати такого опитування розглядаються і враховуються при прийнятті рішень відповідними державними органами. Тобто, центральна влада повинна почути настрої закарпатців щодо територіально-адміністративної реформи і приймати відповідне рішення з урахуванням цих настроїв.

Реклама

Закликаю всіх депутатів обласної ради та виконавчу владу бути патріотами Закарпаття і прислухатися до думки наших краян", – цитує слова голови Опозиційного блоку в Закарпатській області прес-служба політичної сили.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно