Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Іршаві кандидати-двійники вирішили знятись із виборчих перегонів

В Іршаві кандидати-двійники вирішили знятись із виборчих перегонів

Так звані кандидати-"двійники" на посаду міського голови Іршави Закарпатської області вирішили зняти свої кандидатури із перегонів, але не зареєстрували заяви у ТВК про відмову балотуватися 05 жовтня – кінцеву дату, коли дозволено це робити. У підсумку справа закінчилася у судах, внаслідок чого реєстрацію одного кандидата таки скасовано, іншого – ні.

ВІДЕО ДНЯ

Мова йде про кандидатів на посаду міського голови Іршави шляхом самовисування – Володимира Товстого та Василя Бобика. У самому факті їх реєстрації вбачаються ознаки застосування так званої технології «двійників», оскільки на виборах зареєстровано претендентів на посаду голови міста від партії «Відродження» Віктора Товстого та від партії «Єдиний Центр», чинного голови міста – Степана Бобика.

Як стало відомо ОПОРІ, обидва «двійники» шляхом самовисування вирішили відмовитися від балотування на посаду міського голови. Згідно із вимогами статті 47 Закону України «Про місцеві вибори», подавати заяви про відкликання своєї кандидатури можна не пізніш як за 19 днів до дня голосування, тобто – до 05 жовтня включно. Згадані кандидати принесли свої заяви про зняття кандидатур 05 жовтня в районі 19.00, але не змогли їх зареєструвати, оскільки приміщення міської виборчої комісії на той час виявилося зачиненим.

Реклама

У факті відсутності чергових членів комісії на робочому місці спостерігачі ОПОРИ вбачають недобросовісне ставлення керівництва та членів Іршавської міської виборчої комісії до своєї роботи та покладених на них обов’язків. ОПОРА зазначає, що, зважаючи на кінцеву дату щодо подань заяв про зняття кандидатур, чергові члени міської ТВК 05 жовтня повинні були працювати до 23.59.

У коментарі ОПОРІ голова комісії за квотою партії «Україна Соборна» Діана Коростіль факт відсутності членів комісії до півночі пояснила необізнаністю – мовляв, члени комісії не знали, що чергувати треба до закінчення доби.

Реклама

Як стало відомо ОПОРІ з матеріалів судових справ, обидва кандидати – і Володимир Товстий і Василь Бобик, – склали акти про факт відсутності членів ТВК на робочому місці 05 жовтня у період із 18.00 до 23.59. Втім далі дії кандидатів були різними, внаслідок чого лише одного із них таки зняли із реєстрації.

Володимир Товстий наступного дня, 06 жовтня, зареєстрував заяву у виборчій комісії про відкликання своєї кандидатури, усно пояснивши, що не зміг цього зробити напередодні через відсутність членів ТВК. Того ж дня комісія відмовила у задоволенні цієї заяви, зіславшись на порушення терміну подачі заяви.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно