Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов рекламується на справах, зроблені за бюджетні кошти

Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов рекламується на справах, зроблені за бюджетні кошти

Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов рекламується на справах, зроблені за бюджетні кошти
ВІДЕО ДНЯ

Чинний міський голова Ужгорода та кандидат на цю посаду шляхом самовисування Віктор Погорелов використовує у своїй агітації інформацію про проекти, які були  реалізовані за кошти платників податків завдяки колективним рішенням депутатів Ужгородської міської та Закарпатської обласної рад. 

Зокрема, на білбордах Віктор Погорелов інформує про ремонт вулиці Швабської; розчищення русла річки Уж; ремонт фасаду економічного ліцею; ремонт вулиці Минайської. На усіх рекламоносіях – гасла «Реальні справи» та «Зроблено», – інформує ОПОРА.

Реклама

Ремонт центральної вулиці в Ужгороді – Швабської, за інформацією ЗМІ, у 2012-ому році обійшовся міському бюджету приблизно у 5 мільйонів гривень. Виділення цих коштів пройшло у рамках Програми соціально-економічного розвитку міста. За це рішення проголосувала більшість депутатів міської ради.

У 2011 році відремонтовано одну з центральних доріг Ужгорода – вулицю Минайську. На ці роботи, за інформацією ОПОРИ, витрачено близько 6 мільйонів гривень, які Ужгород отримав у вигляді субвенції із державного бюджету країни.

Реклама

Нещодавно в Ужгороді відремонтували фасад економічного ліцею у центрі міста. Як повідомляють ЗМІ, ремонт здійснили за кошти міського та обласного бюджету.

Цієї осені в Ужгороді розчистили русло річки Уж . Ці роботи також профінансовані із міського бюджету.

У тому, що міський голова Ужгорода розмістив інформацію про досягнення Ужгородської міської ради під виглядом особистої заслуги – формально порушення виборчого законодавства немає. Однак спостерігачі ОПОРИ вбачають у цьому інформаційну маніпуляцію та ознаки нечесної конкуренції із порушенням принципу рівних можливостей ведення агітації для усіх кандидатів.

Реклама

ОПОРА наголошує, що усі згадані на агітаційних білбордах проекти зроблені завдяки виділенню грошей із бюджетів різних рівнів та завдяки колективним рішенням депутатів, які голосували за відповідні нормативно-правові акти. Віктор Погорелов, як голова міськради, зобов’язаний був звітувати про ці роботи на відкритій зустрічі із громадою згідно із вимогами частини 7 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування». Однак, за інформацією проекту «Індекс публічності місцевого самоврядування», Віктор Погорелов таких зустрічей із громадою не організовував та не звітував про виконану роботу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно