Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Сергій Ратушняк розповів, що в першу чергу зробить в Ужгороді, якщо його оберуть мером міста

Сергій Ратушняк розповів, що в першу чергу зробить в Ужгороді, якщо його оберуть мером міста

Сергій Ратушняк розповів, що в першу чергу зробить в Ужгороді, якщо його оберуть мером міста

У понеділок, 9 листопада, в Ужгородському прес-клубі відбувся захід "Ужгород має право обрати кращого", який організовувався громадською організацією "Молодіжний ініціативний центр "За професійну діяльність" за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

ВІДЕО ДНЯ

Втім із двох запрошеннях кандидатів у депутати на зустріч з’явився лише Сергій Ратушняк. Богдан Андріїв натомість від відкритої дискусії відмовився, зіславшись на свою попередню заяву, оприлюднену у соцмережі Фейсбук. Нагадаємо, йшлося у ній про те, що С.Ратушняк б’є жінок, а тому спілкуватися із ним інший кандидат у міські голови Ужгорода не бажає.

А от Сергій Ратушняк вкотре погодився зустрітися зі представниками громади і ЗМІ.

Реклама

“Я двічі був мером і двічі виконав більше суспільних замовлень, ніж це давали можливість муніципальні фінанси. Залучав приватних підприємців, іноземних інвесторів, вкладав власні кошти”, - розповів кандидат у міські голови.

Опісля він представив деталі своєї передвиборчої кампанії.

Реклама

Перш, за все, це мільярд коштів у інфраструктуру.

“Насамперед місто треба підмести, зробити всі двори і внутріквартальні території. З будівель хочеться побудувати дитсадок і модернізовану школу, а також звести міст - продовження Корзо до обласного театру”, - повідомив С.Ратушняк.

Він також запевнив, що ужгородських освітніх закладів для власне містян вистачає, однак набір дітей із районів створює штучний дефіцит.
Сергій Ратушняк також оголосив про свої плани щодо міських тротуарів, які, на його думку, мають бути мощеними бруківкою, а не асфальтованими, Втім, це не стосується доріг.

Реклама

“Історична частина так, а центральні магістралі ні. Вони будуть просідати. Сьогодні навантаження інші. 100 років тому вантажівок не було, стільки легкових не було. Загалом же історичну частину я би хотів звільнити від транспорту, зовнішньої реклами, пластикових вікон і дверей, усілякої хай-тек реклами”, - зауважив кандидат.

Сергій Ратушняк також пообіцяв ужгородцям мініципальний транспорт з безкоштовним проїздом для школярів і пенсіонерів, створення “силіконової долини” в УжНУ, повернення боргів до бюджету міста, крематорій, модернізацію облмуздрамтеатру, повернення бруківки з вулиць Швабської і Кошицької, знесення незаконних забудов, у тому числі церков, електронний документообіг тощо.

Окремо зайшла мова і про актуальні процеси децентралізації.

“Давайте ділитися 50 на 50 але і з ПДВ, і закцизу, і з усього. Ми розуміємо, що є в’язниці лікарні, уряд, але 50 % залиште нам. Навіть з правом введення місцевого податкового кодексу. Бо документ на 900 сторінок — це смерть для бізнесу. Податковий кодекс можна написати на двох сторінках. Хоча як це зробити з тим, що ужгородці вибрали, я не знаю. Я порахував. 21 депутат купив мандат. Він обійшовся у понад мільйон гривень кожному А це дві третини голосів”, - прокоментував С. Ратушняк.

Що стосується кадрових призначень, то своїм секретарем кандидат волів би бачити Павла Федаку. Але позаяк той не стає депутатом і це неможливо, кандидат, у разі перемоги, обиратиме серед симпатичних йому політсил: “Угорці, “Самопоміч”, “Солідарність”. До них звернуся насамперед. Хоча їх і меншість, вони найчистіші”.

Ідеальна кількість заступників для Сергія Ратушняка - 10 людей, які відповідальні за 10 напрямків. Втім, конкретних претендентів тут мало. Із зазначених Карташов, який очолив “Водоканал” та Петров із “Закарпаттяобленерго”.

Головний архітектор у баченні кандидата має змінитися, хоча неясно, хто ж буде на його місці. Головне, щоб це був не сьогоднішній архітектор, а також людина з досвід роботи в мінімум 20 років. А от у питанні виконкому, де С.Ратушняк хотів би змінити 50 % складу, потрібна буде активна молодь. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно