Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Москаль: "Нардеп Пацкан має скласти депутатські повноваження, а Насіров – піти у відставку"

Москаль: "Нардеп Пацкан має скласти депутатські повноваження, а Насіров – піти у відставку"

Москаль: "Нардеп Пацкан має скласти депутатські повноваження, а Насіров – піти у відставку"

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті оприлюднив чергову інформацію щодо Андрія Кримського, котрого голова Державної фіскальної служби Роман Насіров із 29 квітня призначив заступником начальника Закарпатської митниці.

ВІДЕО ДНЯ

" У 2004-2005 році Кримський працював на Львівській митниці у відділі дізнання, – заявляє Геннадій Москаль. –  Займався тут махінаціями, продавав протоколи про порушення митних правил. Останній випадок – у 2005 році інспектор митного посту «Мостиська» вилучив у громадянина велику суму валюти, яку той незаконно перевозив через кордон, і передав матеріали інспектору відділу по боротьбі з контрабандою Кримському для оформлення протоколу про порушення митних правил. Кримський валюту розділив між собою й порушником, а протокол не склав, за що й був звільнений. Після цього він став «рішалою» й «тягалою» на митному посту «Рава-Руська».

У квітні цього року нардеп від Закарпаття Валерій Пацкан фіктивно, всього на тиждень, бере Кримського у Верховну Раду своїм помічником. Робиться це тільки для того, щоб Кримський швиденько отримав статус держслужбовця в обхід Закону про очищення владу та Закону про засади запобігання та протидії корупції. 26 квітня Насіров усього на два дні призначає Кримського на стажування в Закарпатську митницю, а 29 квітня (за два дні до вступу в силу Закону «Про державну службу» в новій редакції) призначає його заступником начальника Закарпатської митниці. Дводенне стажування було призначено з грубим порушенням процедури – без подання начальника митниці голові ДФС та без погодження департаменту ДФС по боротьбі з контрабандою. А призначення на посаду заступника начальника відбулося без звіту стажиста й відгуку керівника. Це значить тільки одне – Верховна Рада і ДФС використовує тіньові схеми призначення на роботу й  продає свої посади. Чітко зрозуміло, що Насіров призначив Кримського на Закарпаття тільки з однією метою – щоб той тягав через кордон фури з сигаретами й іншу контрабанду. Це не мова ультиматумів, яку мені приписують, а мова фактів. За такі речі нардеп Пацкан має скласти депутатські повноваження, а голова ДФС Насіров піти у відставку".

Реклама

Раніше повідомлялося, що народний депутат України Сергій Лещенко заявив, що своєю заявою про відставку Москаль намагається прибрати людей, яких призначили за його спиною.

Нагадаємо, Москаль у відкритому листі звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням подати Президенту Петру Порошенку подання про його звільнення з посади. Причиною цього Москаль назвав протидію його боротьбі з "сигаретною мафією" в регіоні. Зокрема, за його словами, рішення про зміну начальника Закарпатської митниці не було узгоджено з ним і було зроблено в інтересах "сигаретної мафії", що займається контрабандою тютюнових виробів в країни ЄС.

Реклама
Москаль: "Нардеп Пацкан має скласти депутатські повноваження, а Насіров – піти у відставку" – 01
Москаль: "Нардеп Пацкан має скласти депутатські повноваження, а Насіров – піти у відставку" – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно