Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

МЗС України відреагувало на заяву Віце-прем’єр-міністра Угорщини

МЗС України відреагувало на заяву Віце-прем’єр-міністра Угорщини

Сьогодні, 22 березня, МЗС України відреагувало на заяву Віце-прем’єр-міністра Угорщини Жолта Шем’єна про створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах.

ВІДЕО ДНЯ

"Угорщина завжди була і є важливим партнером для України. Ми високо цінуємо дружній характер двосторонніх відносин та високий рівень конструктивної співпраці, – йдеться у повідомленні на офіційній сторінці МЗС України. – Ми розраховуємо, що позиція стосовно поваги до територіальної цілісності, суверенітету і Конституції нашої держави й надалі залишатиметься в основі наших добросусідських відносин. Будь-які спекуляції на цю тему не відповідають інтересам наших двох країн і народів та, сподіваємося, не відображають офіційну позицію Будапешта".

У МЗС України також зазначають, що  потрібно разом протистояти спробам використання питання забезпечення прав нацменшин, у т. ч. тлумачення слів Ж. Шем’єна, як це вже неодноразово було зроблено російським агресором, для нагнітання атмосфери недовіри і нерозуміння. Адже завдяки багаторічним зусиллям української влади та угорської громади рівень забезпечення культурних, релігійних та освітніх потреб етнічних угорців в Україні є у багатьох сенсах прикладом для інших країн регіону.

Реклама

Нагадаємо, що під час презентації книги «Права меншин. Представлення інтересів. Автономність» Шем’єн зазначив, що автономія є метою і баченням майбутнього для всіх етнічних угорців, які мешкають за кордоном Угорщини. Посадовець додав, що ці угорці за жодних обставин не повинні відмовлятися від своїх вимог щодо автономії. 

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно