Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • "Віктор Балога таємно отримав австрійське громадянство", – Геннадій Москаль

"Віктор Балога таємно отримав австрійське громадянство", – Геннадій Москаль

"Віктор Балога таємно отримав австрійське громадянство", – Геннадій Москаль

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що Віктора Балогу, народного депутата, необхідно позбавити депутатської недоторканості через те, що він, крім українського, має австрійське громадянство. Копія паспорта громадянина Австрії В. Балоги опинилася в розпорядженні Закарпатської облдержадміністрації. Цю інформацію опублікували на офіційному сайті очільника Закарпаття. Крім того, у розмові з журналістами інтернет-видання "PMG.ua" її підтвердив і речник Геннадія Москаля Ярослав Галас.

ВІДЕО ДНЯ

"У часи роботи в Секретаріаті Президента України Віктора Ющенко Балога майже щотижня літав у Австрію, скупив на околиці Відня купу нерухомості й таємно отримав австрійське громадянство. Цей факт давно відомий серед політикуму Закарпаття, але документальне підтвердження ми отримали тільки нещодавно, – заявляє Геннадій Москаль. – Публікуємо скан-копію документа зараз, оскільки перевіряли його достовірність через дипломатичні установи. На паспорті чітко видно фото, дату народження, місце (с. Завидово Мукачівського району) та підпис В. Балоги. При оформленні австрійського громадянства цей пан вніс перед своїм прізвищем частку "де", яка начебто має свідчити про його дворянське походження. І тепер В. Балога, приїжджаючи в Завидово, після кожного застілля показує своїм односельчанам австрійський паспорт із прізвищем de Baloga й вимагає звертатися до себе не інакше, як "месьє"!".

"Сьогодні, 1 квітня, я направив офіційне звернення до Генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням невідкладно внести у Верховну Раду подання про позбавлення Віктора Балоги депутатської недоторканності й притягнення цього "месьє" із Завидова до кримінальної відповідальності. Нагадую, що згідно із Законом України "Про державну службу", державні службовці можуть мати тільки одне – українське громадянство", – підсумував очільник Закарпаття.

Реклама
"Віктор Балога таємно отримав австрійське громадянство", – Геннадій Москаль – 01
"Віктор Балога таємно отримав австрійське громадянство", – Геннадій Москаль – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно