Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Закарпатські депутати вимагають від влади повністю скасувати введену з квітня абонплату за газ

Закарпатські депутати вимагають від влади повністю скасувати введену з квітня абонплату за газ

Закарпатські депутати вимагають від влади повністю скасувати введену з квітня абонплату за газ

Цей необґрунтований крок Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, викликав справедливе обурення всього населення України та зіткнувся з  тотальним несприйняттям на місцевому рівні.

ВІДЕО ДНЯ

У п’ятницю, 7 квітня, відбулося позачергове засідання сесії облради, яке провів її очільник  Михайло Рівіс. Участь у роботі сесії взяли: голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, керівники районів і міст краю, правоохоронних органів, установ і організацій, журналісти, – зазначає прес-служба Закарпатської облради.

Відкриваючи сесію, головуючий наголосив:

Реклама

– Ми, представники інтересів мешканців нашої області, зібралися в терміновому порядку на позачергову сесію,скликану за вмотивованою пропозицією всіх шістьох депутатських фракцій ради. Приводом для скликання стала нова методика розрахунку вартості газу, затверджена 28 березня Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Ця методика передбачає введення фіксованої абонентської плати за газ незалежно від фактичних обсягів його споживання. Особливо вражаючим фактом є те, що закарпатці «чомусь» платитимуть найвищу (в розмірі 204 гривень) абонплату за газ порівняно з мешканцями інших областей. І це тільки тому, що наша область є найбільш «економною» в питаннях споживання газу, – наголосив Михайло Рівіс.

Так, цей необґрунтований крок викликав справедливе обурення всього населення України та зіткнувся з  тотальним несприйняттям на місцевому рівні. Зокрема, якщо брати до уваги тільки Закарпаття, то багато місцевих рад області вже виступили на захист інтересів краян та ухвалили відповідні звернення до центральних органів влади з вимогою скасувати введену з 1 квітня абонплату за газ.

Реклама

Тому цілком зрозуміло, що Закарпатська обласна рада вирішила зробити усе можливе для захисту населення краю, недопущення зростання соціальної напруги та поглиблення існуючої в суспільстві соціальної несправедливості. Ця тема і стала головною у роботі сесії.

Традиційно Михайло Рівіс привітав усіх з одним із найвеличніших християнських свят – Благовіщенням Пресвятої Богородиці та побажав всім нам тільки добрих і приємних нових. Та наголосив ще на одній приємній події, яка сталася в нашому житті -  рішенням Європарламенту про безвізовий режим для громадян України, що ухвалене було переконливою більшістю голосів.

– Це, беззаперечно, значне досягнення усього народу України! А для нашої прикордонної області воно має особливе значення, – зазначив очільник облради та додав:- Адже ми, у цьому залі, неодноразово порушували це питання і зверталися до керівництва держави щодо прискорення цього процесу. На прийняття такого рішення позитивно вплинули і наші регіональні зв’язки із європейськими партнерами. Буквально вчора вночі наша делегація повернулася з Устецького краю, з яким налагоджуємо співробітництво. У ході візиту  відбулася знакова зустріч з міністром МЗС Чехії Любомиром Заоралеком. Було обговорено подальшу співпрацю із Закарпаттям в соціально-економічній, науковій, культурній та туристичній сферах, а також  необхідність створення Чеського дому на Закарпатті, бо, як виявилося, «віза-поінт» є не ефективною для закарпатських шукачів роботи в Чехії. А тому у Чеському домі ми б змогли облаштувати  візовий, інформаційний та культурний центри. А також, що надважливо, -  відкрити повноцінне консульство Чеської Республіки в Ужгороді. Любомир Заоралек пообіцяв максимально сприяти у вирішенні цих питань.

Реклама

Далі очільник облради інформував, що наступна планова зустріч депутатів  відбудеться 27 квітня  та закликав долучитися до проведення Днів депутата, тематику яких обговорено раніше. А саме:  перше виїзне засідання, враховуючи розпал сезону закладення насаджень, планується присвятити вивченню роботи лісових господарств області та провести його 20 квітня на Рахівщині за сприяння депутата облради та керівника обласного лісового відомства  Валерія  Мурги. Наступне засідання відбудеться 25 квітня на базі ОКТМО «Фтизіатрія» в Ужгороді, з роботою якого ознайомить  депутат облради та керівник цієї медустанови Василь Скрип.

Після цього депутати приступили до розгляду  порядку денного позачергової сесії, куди включено одне питання: «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо необхідності невідкладного врегулювання питань, пов’язаних із формуванням тарифів на газ для населення». Напередодні були подані два проекти звернень: один - від представників фракцій КМКС, БПП, «Відродження» та «Опозиційний блок», інший – від Фракції «Єдиний Центр». Ці два проекти  рішень були заздалегідь опубліковані на сайті обласної ради.

У ході роботи сесії поступило з голосу ще один проект звернення, який вніс Віктор Русин щодо впорядкування пенсій для  правоохоронців.

Депутати активно обговорили всі пропоновані проекти звернення, внесли слушні пропозиції та зауваження Андрій Шекета, Олександр Ледида, Іван Чубирко, Віктор Русин.

Пропозицію Геннадія Москаля – звільнити всю Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, за введену з 1 квітня абонплату за газ – одноголосно підтримали обранці краю. Відтак Михайло Рівіс дав протокольне доручення виконавчому апарату облради  внести необхідні редакційні та технічні поправки  з метою доопрацювання тексту ухваленого рішення.

На завершення М.Рівіс привітав усіх із прийдешніми світлими святами  та побажав усім миру, добра та Божої благодаті та запросив на фестиваль «Воскресни, писанок!», який облаштувався вже зранку  на площі Народній, 4.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно