Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Консул, який "роздавав" угорські паспорти на Закарпатті, залишить Україну найближчими днями

Консул, який "роздавав" угорські паспорти на Закарпатті, залишить Україну найближчими днями

Угорський консул, який фігурує на відео з Берегова, на якому українців приймають у громадянство Угорщини, залишить Україну найближчими днями.

ВІДЕО ДНЯ

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив у своїй статті для "ЄвроПравди".

"Хоча щодо конкретних дій угорського консула дискутувати потреби немає, тут слід чітко розставити крапки над і. І ми їх розставимо. Найближчими днями консул повернеться на батьківщину", - написав міністр.

Реклама

Дії угорського консула суперечать Віденській конвенції про консульські зносини, згідно з якою консульська установа виконує функції, "які не забороняються законами й правилами держави перебування або проти виконання яких держава перебування не має заперечень", нагадав глава МЗС.

При цьому міністр не уточнив, чи буде консул висланий Україною, чи добровільно відкликаний угорською стороною.

Реклама
Читайте також:
В Угорщині зробили гучну заяву, яка стосується закарпатців

"І пан консул, і його керівники в Будапешті прекрасно знали, що ми маємо заперечення проти надання нашим громадянам другого громадянства, оскільки Конституція та законодавство України передбачають тільки одне-єдине – українське. Те, що у нас не передбачено ні кримінальної, ні адміністративної відповідальності за подвійне громадянство, суті справи не міняє. Порушення залишається порушенням, а недружні дії – недружніми", - наголосив міністр.

Угорська сторона, таємно роздаючи громадянство етнічним угорцям України, тим самим створює для них потенційні проблеми, каже він.

Реклама

"Наявність іншого громадянства може викликати цілком резонні питання при призначенні на державні посади, особливо у силових відомствах України", - вважає Клімкін.

Складнощі у відносинах з офіційним Будапештом він називає "штучно створеними, оскільки між Україною й Угорщиною не існує жодних об’єктивних протиріч". "Але й до штучних проблем мусимо ставитися з усією серйозністю", - додав Клімкін.

Нагадаємо, у відносинах України та Угорщини розпочалася нова криза. Її викликало відео з церемонії прийняття закарпатських мешканців у громадянство, яка проходила у консульстві в Береговому. На відео консул закликала закарпатців приховувати своє громадянство від української влади.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно