Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Нардепи від Закарпаття закликали Кабмін заборонити імпорт транспортних засобів із Росії

Нардепи від Закарпаття закликали Кабмін заборонити імпорт транспортних засобів із Росії

Нардепи від Закарпаття закликали Кабмін заборонити імпорт транспортних засобів із Росії

Відповідний депутатський запит до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана спрямували народні депутати від Закарпаття Роберт Горват, Валерій Лунченко та Василь Петьовка.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив один із співавторів запиту Роберт Горват, у парламенті триває підготовка до другого читання законопроектів №8487 та №8488, що покликані врегулювати ситуацію із ввезенням та використанням на території України вживаних авто на іноземній реєстрації. Чимало з тих пропозицій, що надійшли до згаданих проектів, стосуються, поміж іншого, підвищення ставок акцизного податку на імпорт легкових транспортних засобів із Росії.

«[…] ми з Василем Петьовкою та Валерієм Лунченком вважаємо, що потрібно не обмежувати, а  повністю заборонити імпорт транспортних засобів з країни-агресора, а тому звернулися до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана із пропозицією внести транспортні засоби, що походять із Російської Федерації, до переліку товарів, які є забороненими до ввезення на митну територію України. Ми з колегами вважаємо такі дії доречними та логічними у нинішніх умовах», – пояснив Роберт Горват.

Реклама
Читайте також:
Василь Петьовка звернувся до Володимира Гройсмана

Зокрема, йдеться про можливу заборону імпорту до України транспортних засобів за товарними позиціями 8701, 8702, 8703, 8704 , 8705, 8709, 8711 відповідно до Митного тарифу України. Це, зокрема,  автомобілі легкові та вантажні, моторні транспортні засоби для перевезення 10 осіб і більше, вантажопасажирськi автомобiлi-фургони, трактори, спецтехніка (автокрани, автомобiлi пожежнi, автобетономiшалки, автомобілі притиральні тощо) та ін.

Реклама

Окрім того, народні депутати звернули увагу глави Уряду на необхідності продовжити дію постанов Кабміну №1146 “Про ставки ввізного мита стосовно товарів, що походять з Російської Федерації” та №1147 “Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації”.

«Ці постанови втратять чинність уже з 1 січня 2019 року. На нашу думку, їх дія повинна бути продовжена», - пояснив Роберт Горват.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно