Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Геннадій Москаль дещо пообіцяв "пересічникам"

Геннадій Москаль дещо пообіцяв "пересічникам"

Керівництво облдержадміністрації, Закарпатської митниці, Головного управління Національної поліції, Чопського та Мукачівського прикордонних загонів зустрілися з представниками пересічників, щоб по можливості вирішити проблему з перетином кордону «євробляхами» після вступу в силу законодавчих змін щодо легалізації автомобілями з іноземною реєстрацією. Із неділі нові правила розмитнення цих автомобілів спричинили на контрольно-пропускних пунктах колапс через неможливість повернутися додому власників «євроблях», які виїхали за кордон ще до вступу закону в силу.

ВІДЕО ДНЯ
Геннадій Москаль дещо пообіцяв "пересічникам" – 01

У зв’язку з цим є кілька головних питань, які потребують якнайшвидшого вирішення. Це процедура розмитнення «євроблях», яка чітко не розписана, статус «євроблях», які знаходяться в Україні, але перевищили 5-денний термін транзиту, механізм перетину кордону «євроблях», які вперше заїхали в Україну до 1 січня 2015 року тощо. Але головне питання – це повернення в Україну власників тих автомобілів з іноземною реєстрацією, які виїхали на «пересічку» до вступу в силу законодавчих змін.

Реклама
Читайте також:
"Пересічка" скасована: що робити власникам "євроблях"?

Як зазначили у прес-центрі Закарпатської ОДА, сьогодні о 12:00 Закарпатська митниця надасть відповіді на ці питання представникам пересічників, а о 15-й детально розповість про виконання нового закону на брифінгу для засобів масової інформації.

Реклама

«Обласна адміністрація в межах своїх повноважень підключиться до вирішення цього питання, – наголосив Геннадій Москаль. – Я можу підписати відповідне розпорядження, однак загалом це проблему не вирішить. Її може вирішити тільки Верховна Рада шляхом внесення змін до вже прийнятого закону. Тому на середу, 28 листопада, ми запрошуємо в облдержадміністрацію народних депутатів від Закарпатської області для того, щоб вони чітко пояснили свою позицію і ініціювали відповідні зміни в діючий закон про легалізацію «євроблях».

Нагадаємо, активісти сьогодні вранці рушили до КПП «Тиса».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно