Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Видача угорських паспортів на Закарпатті: Іштван Грежа прокоментував гучну заяву Клімкіна

Видача угорських паспортів на Закарпатті: Іштван Грежа прокоментував гучну заяву Клімкіна

Видача угорських паспортів на Закарпатті: Іштван Грежа прокоментував гучну заяву Клімкіна

6 грудня в кулуарах зустрічі ОБСЄ в Мілані міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Угорщина перестала видавати угорські паспорти на території України. Під час зустрічі з регіональними медіа Закарпаття, яка відбулась 18 грудня в готелі “Гелікон” у селі Яноші, журналісти поцікавились в Уповноваженого міністра Іштвана Грежі, чи може він підтвердити ці слова українського високопосадовця.

ВІДЕО ДНЯ

Політик розповів передісторію ситуації з видачею угорських паспортів на Закарпатті. “Декілька років тому, коли ця історія починалась, я один раз пішов в угорське консульство на Закарпатті “без краватки”, щоб поцікавитись щодо ситуації. І каже мені поліцейський, який стоїть біля українського консульства: “Якщо Ви хочете закордонний паспорт – станьте в один ряд, якщо хочете отримати громадянство, то в другий, а якщо хочете якісь інші документи, то в третій ряд”. Я подякував за інформацію працівнику української правоохоронної системи. Тобто тоді, фактично так званий поганий мир, був кращий, аніж те, що ми маємо тепер”, – поділився спогадами дипломат.

Видача угорських паспортів на Закарпатті: Іштван Грежа прокоментував гучну заяву Клімкіна – 01
Реклама

За словами угорського урядовця дуже важливо, щоб сторони розставили всі крапки у цьому питанні.  “Ніколи дипломатичні установи Угорщини ніякі міжнародні угоди не порушували. Все було легально”, – запевнив журналістів Іштван Грежа.

Читайте також:
"На кордоні ведуться обшуки, шукають угорські закордонні паспорти", – Іштван Грежа
Реклама

На уточнююче запитання журналіста, чи може все ж Уповноважений угорського уряду по Закарпаттю підтвердити чи спростувати слова Павла Клімкіна про те, що в консульстві в Ужгороді і Берегові угорські паспорти перестали видавати, відгукнувся Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла. Він тільки коротко резюмував: “Можу підтвердити слова пана Уповноваженого, що ми не переступали ніякі міжнародні угоди до сих пір, і не будемо переступати. Ви, напевно, знаєте що завданням дипустанов є допомога громадянам Угорщини, які проживають в Україні”.

Наостанок дипломати зазначили, що на останній зустрічі між міністрами закордонних справ у Мілані угорська сторона передала зразок угоди щодо вирішення цих питань і тепер ведуться відповідні дипломатичні консультації з цього питання. Якщо дві сторони зможуть домовитися, то це питання вирішиться.

Нагадаємо, видачу угорських паспортів на Закарпатті кваліфікували як державну зраду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно