Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко обіцяє скасувати призов в армію

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко обіцяє скасувати призов в армію

Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко, який є кандидатом у президенти, пообіцяв скасувати армійський призов, якщо стане главою держави. Натомість він пропонує "професійну контрактну армію і територіальну оборону". Проте це може бути необачним кроком в умовах військової агресії Росії на сході України. Про це заявив політолог і військовий експерт Юрій Кочевенко. 

ВІДЕО ДНЯ

Що таке строкова служба? На військову службу призивають чоловіків у віці 20-27 років на 1,5 року. Якщо призовник має вищу освіту, то він служить 1 рік. Після того, як солдат прослужив півроку, то він має право укласти контракт. Військові строкової служби не можуть бути залучені до виконання завдань у зоні проведення Операції Об’єднаних сил. 

"Така ініціатива є незрозумілою. Тим паче, від людини, яка має розуміти військову ситуацію і стан Збройних Сил. Звичайно, треба реформувати і Збройні Сили в цілому, і службу за призивом зокрема, аби солдати здобували саме військові навички, а не, як у нас часом буває, виконували господарчу роботу.  На сьогодні саме строкова служба є джерелом кадрів для контрактної служби. Бо строковик, прослуживши певний час, може зрозуміти, що армія – це те, що йому потрібно, те, що йому цікаво. А так би і не підійшов би до військкомату. В іншому контексті вони можуть бути нашим резервом. І якщо почнеться повномасштабна агресія, то ми можемо на них розраховувати", – зазначив політолог. 

Реклама
Читайте також:
Президентський рейтинг: з’явилося троє лідерів

Він наголосив, що багато країн НАТО досі мають інститут строкової служби як необхідний елемент військової справи. "Я вважаю, що ініціатива Гриценка навряд може бути реалізована у тих умовах, в яких ми нині є. І навряд може бути доцільною і, вибачте на слові, розумною. Найвірогідніше, це просто елемент політичної кампанії. Мені не зрозуміло, яку реакцію Гриценко планував викликати. Навіть якщо його оберуть президентом, я не вірю, що осіннього призову не буде", – додав Юрій Кочевенко.

Реклама

Як раніше писало інтернет-видання "PMG.ua", оприлюднено склад виборчих комісій на Закарпатті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно