Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Європейські дипломати занепокоєні виборами в Україні

Європейські дипломати занепокоєні виборами в Україні

Європейські дипломати, що базуються в Брюсселі та Києві, висловили занепокоєння трійкою лідерів президентських перегонів в Україні. Про це йдеться в статті агентства Reuters "Непередбачувані вибори змусили друзів України насторожитися".

ВІДЕО ДНЯ

Автор матеріалу питав дипломатів ЄС про трьох основних кандидатів у президенти, які є лідерами соціологічних опитувань, – артиста і продюсера Володимира Зеленського, чинного президента Петра Порошенка та колишнього прем’єра, а нині народного депутата Юлії Тимошенко.

"Ми точно знаємо, що отримаємо з Порошенком. Нам здається, що ми знаємо, що буде з Тимошенко. Щодо Зеленського – то ми не маємо жодного уявлення", – прокоментував ситуацію один із дипломатів.

Реклама

"В них усіх є вади. Немає жодного кандидата, якому б спокійно можна було сказати: "Так", – зазначає інший. Також занепокоєння дипломатів викликає те, що надто щільні результати виборів можуть викликати взаємні звинувачення про шахраювання і, можливо, протести.

Читайте також:
Дружина Володимира Зеленського: цікаві факти і фото потенційної Першої леді
Реклама

Лякає Захід і те, що майбутній український президент може виявитися поганим реформатором або схилити баланс сил на користь Росії, поставивши під загрозу міжнародні програми фінансування і зв’язки з Євросоюзом, який погодився на безвіз для українців.

Серед чеснот Порошенка згадують збереження України після анексії Криму Росією і зміцнення армії, проведення реформ, зокрема, у банківській галузі та в енергетиці. Однак, пише автор статті, у питанні боротьби з корупцією президент застряг, і багато виборців розчаровані безкарністю топ-посадовців, які попалися на незаконній наживі та хабарництві.

"Порошенко має дуже чітку позицію, принаймні на папері, щодо спротиву Росії та руху в ЄС. Він не ідеальний, але ми його знаємо, ми з ним працювали", – каже європейський дипломат в Брюсселі.

Реклама
Читайте також:
Другі половинки: хто буде Першою леді чи джентльменом України

На його думку, дуже важливо, щоб наступний президент продовжував реформи, тому що Європа інвестувала в них так багато. При цьому Зеленський для європейців – це загадка. Він не має політичного досвіду, що і приваблює виборців, особливо молодих.

Проте дипломатів відсутність такого досвіду непокоїть. Крім того, бентежать його зв’язки з олігархом Ігорем Коломойським. Один з європейських послів, який зустрічався із Зеленським, розповів, що артист наголошував на своєму досвіді не комедіанта, а продюсера і менеджера. "Чи є він (Зеленський) лялькою в чужих руках? Я так не думаю", – каже він.

Щодо Тимошенко, пише автор матеріалу, то вона викликає суперечливі погляди в Європі, зокрема, через її недавню антиреформаторську риторику.

"Вона дещо втратила вигляд мучениці", – заявив один з брюссельських посадовців. Водночас західні друзі України бачать і позитивний момент – на їхню думку, вибори в Україні, на відміну від РФ, стали справжнім змаганням претендентів на вищу державну посаду.

Нагадаємо, жінка, яка розлютила все Закарпаття під час приїзду Петра Порошенка, розповіла свою версію події.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно